Dvanaestogodišnji Ahmed Halilagić postao jedan od dvojice najmlađih hafiza u BiH

/

U džamiji u Ilovači kod Goražda proučena je hafiska dova za Ahmeda Tabakovića, učenika 7. razreda Osnovne škole „Grbavica II“ u Sarajevu. Titulu hafiza Ahmed je ponio sa navršenih 12 godina života i uz Davuda Puškara iz Cazina najmlađi je hafiz u BiH.

Svečanom činu u džamiji u Ilovači, osim ponosne porodice, familije i džematlija, prisustvovali su i predstavnici Medžlisa IZ Goražde i goraždanskog muftijstva sa muftijom Remzijom ef. Pitićem.

Hafiz Ahmed Halilagić, sin Muhammeda i Mirele, rođen je 31. marta 2011. godine u Sarajevu. Polaznik je završnog nivoa pouke u mektebu u džematu Grbavica II.

Kur'an napamet učio je od 2017. do maja ove godine uz pomoć muhafiza, hafiza Semin ef. Grabusa. Tokom ljetnog raspusta intenzivno se pripremao, da bi hifz uspješno položio pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u sastavu hfz. Haso ef. Popara, dr. hfz. Mensur ef. Malkić, mr. hfz. Sadrudin ef. Išerić, mr. hfz. Salih ef. Halilović i mr. hfz. Hamza ef. Lavić,

Istovremeno, hafiz Ahmed Halilagić uči i programske jezike, trenira karate i voli fudbal, piše Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...