Ko ide u Mehmedovićevu stranku?

/

Napuštanjem SDA BiH i samim time i SDA Tešanj, postavlja se pitanje ko će u novu političku opciju u Tešnju sa Mehmedovićem i novim političkim projektom u Bosni i Hercegovini?

Zvanično su se do sada izjasnili da napuštaju SDA: vijećnici Fahrudin Pezer i Adem Kurdić, kao i član IO SDA Adis Bekrić, ostali se sada za čekaju, ali se čeka i sa izjašnjavanje  ostalih vijećnika.

Najveća nepoznanica je šta je sa Fuadom Šišićem, nekadašnjim predsjednikom SDA Tešanj i načelnikom Općine Tešanj u dva navrata, 1994-2000. i 2008-2012.

Ako Šišić bude napustio SDA postoji velika mogućnost da bi on bio ponovo kandidat za načelnika općine Tešanj, ali ovaj put ispred nove političke opcije, ako ostaje član SDA pokazao bi svoju dosljednost u političkom djelovanju, kakvu je do sada uvijek i pokazivao.

Sasvim sigurno je da ostaju u SDA Tešanj: Suad Huskić, aktuelni načelnik, Amir Kurtić, aktuelni predsjedavajući OV Tešanj, Alija Ogrić, šef kluba zastupnika SDA u Skupštini ZE-DO kantona, ministar Čajić.

Trenutno za SDA Tešanj je najvažnije da se vraćaju stari članovi, ali i mnogi drugi koji nisu mogli doći do izražaja u SDA Tešanj upravo zbog Mehmedovića i njegove kadrovske politike u kojoj SDA Tešanj nije imao svoje kadrove na pozicijama u ZE-DO Kantonu ali u Federaciji BiH i državi BiH.

Povezani postovi

Posjeta predškolske ustanove CIOM Matuzići Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj

Jučer su mališani iz Predškolske ustanove CIOM Matuzići, Doboj...

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD DOBOJA Sudarili se automobil i kamion, više osoba povrijeđeno

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 6.45 na regionalnom putu Doboj-Modriča, a...

Učenici Mješovite škole u Tešnju posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama

Dana 27.02.2024.godine Poslovnu jedinicu Tešanj Dnevnog centra za djecu...

Evo ko je izabran u Povjereništvo SDA Tešanj

Predsjedništvo SDA BiH je na svojoj sjednici, 26.2.2024. godine...