Tešanj: Pokrenut projekat “Poljoprivreda kao podrška za majke djece sa poteškoćama u razvoju”

/

U općini Tešanj, Udruženje žena “Ruka“ Kalošević u saradnji sa Agencijom za razvoj općine Tešanj, počinje sa implementacijom projekta “Poljoprivreda kao podrška za majke djece sa poteškoćama u razvoju”.

Ovaj projekt, zahvaljujući vrijednoj podršci donatora JT INTERNATIONAL AD SENTA i partnerstvu s Fondacijom Infohouse, ima za cilj ekonomsko osnaživanje marginaliziranih žena iz ruralnih područja kroz poljoprivrednu proizvodnju.

Aktivnosti projekta obuhvataju objavu javnog poziva za dodjelu plastenika, selekciju kandidatkinja, nabavku i instalaciju 10 plastenika od 30 m2 te obuku o održivom uzgoju povrća i upravljanju plastenicima. Osim toga, korisnici će dobiti i sadni materijal te će im se pružiti mentorska podrška ženama tokom procesa uzgoja i upravljanja plastenicima.

Do kraja mjeseca bit će objavljen Javni poziv za prijave korisnika na profilima društvenih mreža UŽ Ruka i Agencije za razvoj općine Tešanj s jasno definiranim kriterijima, a u toku su nabavke za plastenike i sadni materijal.

Projekat će rezultirati ekonomski nezavisnijim ženama kroz poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima, povećanjem prihoda i unaprjeđenjem životnog standarda za njih i njihove porodice te podizanjem svijesti o održivoj poljoprivredi u lokalnoj zajednici.

Za više informacija se obratite udruženju žena “Ruka Kalošević”.

Kontakt:

Suada Mujkić, predsjednica Udruženja žena Ruka Kalošević

Email: suada_mujkic@hotmail.com

Telefon: 061 615 012

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...