Nastavak ulaganja u Zenicu: Za rekonstrukciju ceste kroz Arnaute i izgradnju pješačke staze kroz Nemilu izdvojeno preko milion KM

/

Ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša, Adnan Šabani, zajedno sa zastupnikom u Skupštini ZDK, Alenom Kapkovićem, posjetio je danas mjesne zajednice Arnauti i Nemila.

Ove posjete uslijedile su nakon nedavno raspisanog javnog poziva za rekonstrukciju regionalnih cesta R457 Zenica-Varda-Arnauti u dužini od 1,13 km, kao i za modernizaciju ceste i izgradnju pješačke staze kroz naselje Nemila u dužini od 1,6 km.

Inicijativa za ove projekte potekla je od zastupnika Kapkovića, koji istovremeno obnaša dužnost predsjednika mjesne zajednice Nemila. Kapković je također najavio kako je za narednu godinu planirana sanacija ceste od Nemile prema izletištu Bistričak kao i izgradnja biciklističke i pješačke staze na toj dionici.

Ministar Šabani naglasio je kako će se ulaganja u putnu infrastrukturu na području grada Zenice nastaviti i u budućem periodu.

“Nastavljamo raditi na rekonstrukciji i sanaciji putne infrastrukture na svim dijelovima grada Zenice kroz koje prolazi regionalna cesta. Naredne godine planirana je sanacija dijela  ceste R457 Zenica-Arnauti na potezu između dva kamenoloma. Bolje ceste stvorit će i bolje uslove za razvoj turizma na području Zenice ali i cijeloga kantona”.

Vrijednost navedenih radova iznosit će preko milion KM bez uračunatog PDV-a.

Navedeni projekti imaju za cilj unapređenje infrastrukture i prometne povezanosti, pridonoseći kvaliteti života građana u ovim zajednicama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Zdravstvo u fokusu sjednice Vlade ZDK-a, uskoro potpisivanje novog kolektivnog ugovora za ljekare i zdravstvene radnike

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer...

U toku uređenje važnih regionalnih putnih prvaca na području Zenice

Kantonalna direkcija za ceste Zeničko – dobojskog kantona po...

Ministar Šibonjić razgovarao s Yalcinom Topcuom, glavnim savjetnikom predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je Yalçınom...

Delegacija Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona prisustvovala komemoraciji i ukopu žrtava genocida u Srebrenici

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona, koju su predvodili premijer Nezir Pivić...