Jezivi detalji dvostrukog ubistva i samoubistva u BiH: Pripremili tri kovčega i novac za sahranu

/

Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Dobrljinu kod Prijedora bilo je isplanirano do najsitnijih detalja, a porodica je nekoliko dana prije tragedije naručila tri kovčega za sahranu, koji su pronađeni na njihovom imanju.

Sedam pisama

Naime, Z.Z., njena kćerka Lj.K. i sin Ž.Z. zajednički su odlučili da prekinu svoje živote, tako što je sin ubio majku i sestru, a potom sebi oduzeo život. Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja je ovu porodicu zadesila u maju kada je od leukemije preminula 34-godišnja kćerka od Lj.K.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez, dok su ostala pisma bila namijenjena njima bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smjernice.

– U pismima su naveli ko će ih i gdje sahraniti… Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pin kodove kako bi se mogao podići novac za troškove sahrane – otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namijenjen za kupovinu cvijeća koje je potrebno odnijeti na grob preminule 34-godišnjakinje, na tačno određen datum. Jedno od pisama namijenili su i njenom momku.

– Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako… Napisali su čak da će neposredno prije tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali, presvukli u čistu odjeću… Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli – pojašnjava izvor iz istrage.

Ovaj tragični slučaj šokirao je sve istražioce, jer ni oni najiskuniji ništa slično nisu vidjeli u svojim karijerama… Iznenadili su ih i detalji na koje je ova porodica obraćala pažnju prije tragičnog čina.

Ništa nije slutilo na tragediju

– Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata – otkriva izvor iz istrage.

Komšija ove porodice M.V. rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju.

– Policija se raspitivala po komšiluku da li je iko od nas bilo šta vidio i čuo. Zanimalo ih je da li se ova porodica nekome povjerila i da li su komšijama išta pričali o onome što su planirali da učine – rekao je M.V., navodeći da je pomagao u iznošenju tijela koja su zatečena na krevetu u kući.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...