Dobrodošlica za buduću generaciju: ProCredit Bank podržava porodilište u Tešnju

/

Dio sredstava namijenjenih čestitkama i novogodišnjim poklonima ProCredit Bank je i ove godine odlučila donirati mamama i bebama u porodilištu Tešanj. Donirana je oprema za trudnice, porodilje i novorođenčad, a banka je za mame i bebe pripremila posebne račune u banci. Tako će sve bebe rođene 01.01.2024. dobiti ProKid račun sa 100 KM dobrodošlice, a majke će dobiti osnovni, besplatan račun u ovoj banci, bez troškova održavanja.

„Kao i svake godine u vrijeme praznika, mi u ProCredit banci odvajamo sredstva za donacije u lokalnim zajednicama u kojim živimo i radimo. Ove godine je to Tešanj, gdje smo prije 2 mjeseca otvorili novu poslovnicu, i zbog te odluke smo posebno sretni“, objašnjava direktorica Odjela za održivi razvoj i komunikacije u ProCredit Bank, Ines Amitović. ”U narednoj, 2024. godini ćemo, zajedno sa Općinom Tešanj, biti uključeni i u izgradnju dječijeg igrališta u ovoj zajednici. Donacija porodilištu nam je zato posebno važna, jer znači da ćemo još dugo biti dio plemenitih i korisnih, konkretnih aktivnosti za mališane u ovoj regiji“, dodala je Amitović.

Od načelnice, dr sc Larise Mešić Đogić, saznajemo da ovom porodilištu gravitira čak 100.000 stanovnika iz 4 općine: Tešanj, Doboj Jug, Usora i Maglaj.

”Godišnje se u našem porodilištu obavi preko 600 porođaja. Godine 2021. rođeno je 638 beba, 2022. bili smo bogatiji za 604 novih malih sugrađanki i sugrađana, a ovu godinu završavamo rekordnim brojem porođaja u zadnjih deset godina. Do 26.12.2023. rođeno je 647 beba, a očekujemo da će taj broj preći 650 do Nove godine“, podijelila je dr sc Mešić Đogić radosne vijesti.

Informacija od posebne važnosti za sve stanovnike u BiH je da je porodilište Tešanj već treću godinu zaredom jedino  porodilište u zemlji sa pozitivnim prirodnim priraštajem, prema podacima Zavoda za statistiku. Načelnica dodaje da su prepoznati od lokalnih privrednika, i da su upravo oni  veliki i značajni donatori koji prate porodilište u projektima već dugi niz godina.

„Za cijeli tim banke, ova dobrodošlica budućoj generaciji je najbolji mogući način da započnemo novu godinu“, potvrdila je Ines Amitović i dodala da će se ProCredit Bank nastaviti uključivati u rad lokalnih zajednica i organizacija usmjerenih prema zajedničkom cilju i interesu cjelokupnog društva. „Radujemo se što smo dio ove uspješne, vrijedne i prosperitetne sredine. Bebama želimo dug, zdrav i radostan život, a mamama brz oporavak. Iskreno čestitamo roditeljima i porodicama na njihovim novim članicama i članovima“, zaključila je ona.

Više informacija o donacijama, aktivnostima i uslugama ProCredit Bank potražite na njihovoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...