Vjerovali ili ne, stiže prava zima sa debelim minusima

/

Uz klimatske promjene i iskustvo iz posljednjih godina, činilo se da je doba snježnih Božića ostalo u prošlosti, prenose Nezavisne novine

No, izgleda da se zima ipak ne predaje i da se sada sprema da uzvrati udarac. I to ne bilo kakav.

Meteorološki servisi, naime već za kraj ove sedmice najavljuju dnevne temperature ispod nule, dok bi sredinom naredne mogle da se, barem kad je Banjaluka u pitanju, spuste i do -13.

Tako bar prognoziraju poslovično tačni Norvežani na sajtu yr.no, prema čijoj projekciji će u najvećem gradu Srpske da zabijeli već u nedjelju.

U gradovima poput Bijeljine, Doboja, Sarajeva ili Tuzle najniže prognozirane temperature su između -10 i -12. Na planinama, što će naročito obradovati skijaše, očekuju se snijeg i debeli minus – do 16 stepeni ispod nule.

Minus, doduše nešto manji, neće zaobići ni Hercegovinu, na čijem krajnjem jugu se očekuje do -5.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li ste znali da se u Teheranu nalazi ulica Bosne i Hercegovine?

U srcu iranske prijestolnice Teherana, među bezbrojnim ulicama i...

Objavljena prosječna plata u FBiH: Zabilježen nominalni rast

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za april...

Novi val prevara putem interneta: Za neprovođenje “istrage” 3.850 eura, pa ako uspije – uspije

Građani BiH suočeni su s novim valom ucjena putem...