Miss Jugoslavije i djevojčice iz našeg kraja bile Epstinove seks-igračke

/

U više navrata razni svjedoci govorili su o tome da je među Epstinovim “djevojkama” ili “djevojčicama” koje su njemu i drugima pružale seksualne usluge bilo i nekoliko jugoslovenskih misica, ali ne navode imena

Srednja i istočna Evropa, kao i područje koje je krug oko Džefrija Epstina zvao “Jugoslavija” – bio je bazen iz kojeg su se regrutovale i podvodile djevojke i djevojčice za seksualnu zabavu moćnika u Americi.

Kod Epstina je bila i Miss Jugoslavije – ime se ne navodi – ali i brojne druge djevojke koje su posredstvom kompanije za modele, a zapravo paravana za seksualno trgovanje djevojkama, iz ovog dijela svijeta stigle u Ameriku. Lanac krijumčarenja predvodio je Ronald Epinger – Ron, kako su ga zvali oni bliski Epstinu.

“Te smo podatke pronašli pregledavajući opsežnu dokumentaciju slučaja Epstin, milijardera i seksualnog napasnika, silovatelja i osuđenog pedofila koji je s drugim bogatim moćnicima dijelio i prostituirao maloljetne djevojke”, piše Večernji list.

Epstin je dugo izbjegavao hapšenje, a nakon presude za pedofiliju 2008., kaznu je odsluživao – radom, a naposljetku je 2019. pronađen mrtav u ćeliji pritvora u Njujorku, u kojoj je čekao rješenje na žalbu u još jednom slučaju prijave za seksualno iskorištavanje maloljetnica koje su do tada brzinski nestajale.

Ko je bio u kući Džefrija Epstina? Ko je s njim ljetovao, družio se? S kim je živio? Ko je u njegovu telefonskom imeniku ili ko je letio s njim avionom? Otvoreni sudski dokumenti fokusirali su se na velika imena – princ Endrju, Donald Tramp, Bil Klinton, Dejvid Koperfild, premda to ne znači da su krivi. Međutim, jedno od prominentnijih imena jest ono Ronalda Epingera – Rona, osuđenog pedofila i krijumčara maloljetnica. I to iz istočne Europe. Češka je bila baza, ali područje djelovanja bilo je puno šire, što znači da je obuhvatalo i zemlje zapadnog Balkana.

To je vrijeme koje se proteže i dugo nakon formalnog raspada bivše države, a iz raznih svjedočenja može se zaključiti da su ga poimali vrlo široko. Nekad je “Jugoslavija” značila i Češku ili Slovačku, primjerice kad je riječ o još jednoj poznatoj Epstinovoj djevojci Nadiji Marcinko, koju su smatrali Jugoslovenkom iako je Slovakinja. No učestalost pojma “Jugoslavija” i djevojaka iz ovog dijela svijeta zapravo je zastrašujuća: jedno je jasno – iz ovog dijela Evrope Epstinu i njegovu društvu stizale su djevojčice.

Jedno od svjedočenja koje otkriva imena gostiju je i ono Huana P. Alesija, kućnog majstora na Epstinovu imanju u Palm Beachu u Floridi. On je, kako je rekao istražiteljima, bio stalno zaposlen kod Epstina od januara 1991. do decembra 2002. Kad je odgovarao na pitanja istražitelja o tome ko je sve boravio u kući, kazao je: “Naveo sam princa Endrjua, Saru Ferguson, Miss Jugoslavije, Miss Njemačke, Alana Deršovica, sekretara princeze Diane s djecom, gospodina Trampa, gospodina Roberta Kenedija ml. i nekoliko dobitnika Nobelove nagrade”.

Jugoslavija se spominje i u svjedočenju Virdžinije Roberts, koja sada ima muževo prezime Džufri, koju je Ron Epinger doslovno kao 13-godišnjakinju beskućnicu, djevojku pobjeglu od kuće, limuzinom pokupio na plaži u Miami Beachu 1997. te je pretvorio u svoju, a kasnije i Epstinovu igračku za seks, koju su dijelili i drugi.

“Odmah se predstavio kao Ron Epinger, poslovni čovjek i vlasnik uspješne agencije za modele pod nazivom ‘Savršena desetka’ (aluzija na savršeno lijepu ženu, op. a.). Ljepotica pored njega bila je Yana, navodni model iz Češke, koja je zbog šminke izgledala kao da bi mogla biti u ranim dvadesetima, ali zapravo je bila tinejdžerka. Ono što mi nije rekao jest da je njegova agencija za modele samo paravan za tajnu trgovinu. Vodio je posao krijumčarenja ilegalnih imigranata, maloljetnica, za seksualno iskorištavanje. Dostupne su bile samo probranoj klijenteli koja je plaćala više od hiljadu dolara po satu – rekla je.

Djevojke su bile iz istočne Evrope, najviše Češke, ali spominje i Jugoslaviju. Nakon što je jedno vrijeme bila Ronova igračka, on je završila kod Epstina, kao i druge djevojke. Nju se povezuje s princom Endrujom, a Epstin je, kaže, izgubio interes za nju 2003., kad mu je postala prestara.

Sudbinu Rona Epingera opisala je ovako: “Ron doznao za hapšenje svojeg kompanjona Čarlija te odmah napustio SAD kako bi izbjegao hapšenje, ali i to da se otkrije ko mu je bila klijentela. Ali kad mu je FBI ušao u trag, uhapšen je u Jugoslaviji i izručen u Majamiju, gdje mu je suđeno i konačno je proglašen krivim za pedofiliju, podvođenje i vođenje ilegalnih firmi. Tako mi je rekao detektiv FBI-a”.

Službeni podaci pak kažu da je Epingera izručila Njemačka i da je 2001. osuđen na samo 21 mjesec zatvora za vođenje lanca prostitucije. U zatvoru je ubrzo nakon početka odsluženja kazne umro. Baš kao i Epstin.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...

Tokom jučerašnjeg globalnog pada IT sistema online pušten veliki broj zlonamjernih web stranica

Agencija za cyber obavještavanje Australije objavila je u subotu...

Pokušan atentat na Donalda Trumpa, agenti ga krvavog odveli s pozornice

Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u...

Plate u regiji: S. Makedonija predvodila rast, BiH na četvrtom mjestu

Plate u regionu u prva tri mjeseca ove godine...