Doboj: Očuhu polomio nos, tukao ga na slavi pa nastavio kod kuće

/

Osnovni sud u Doboju odredio je pritvor muškarcu S.M. iz Petrova koji je osumnjičen da je na slavi udario očuha šakom u lice a zatim ga pretukao i kada su došli kući te mu slomio nos.

Naime, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog prijedložio je Osnovnom sudu u Doboju određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a sud je to prihvatio.

Terete ga da je 03.01.2024. godine, oko 18 časova, u Petrovu nasiljem ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet očuha P.B.

“Dok su bili na slavi zadao mu je udarac zatvorenom šakom u predjelu lica te je kada su došli kući, nakon kraće verbalne prepirke sa oštećenim P.B.,  zadao mu je jedan udarac zatvorenom šakom u predjelu čela, usljed čega je pao na pod”, navode iz Tužilaštva.

Kako dodaju,  potom mu je zadao još nekoliko udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela.

Tom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede u vidu preloma obe nosne kosti i preloma etmoidalne kosti.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo,s obzirom da se radi o licu koje je pravosnažno osuđivano za isto krivično djelo a radi se o krivičnom djelu za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od 2 do 10 godina, odnosno može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna. Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Doboju, dana 05.01.2024.godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor osumnjičenom S.M. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, navode iz Tužilaštva.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...

Nakon 16 godina članstva: Mirela Buljubašić napustila SDP Tešanj

Mirela Buljubašić bila je članica Glavnog odbora SDP BiH,...