Oglasio se MUP ZDK nakon incidenta na Karušama: Privedeni mladići rođeni 2005. godine

/

Dvojica 18-godišnjaka iz Doboja uhapšena su nakon što su na autobuskoj stanici u mjestu Karuše, Općina Doboj Jug, ispisali grafite s imenom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Muškarci L. D. (rođen 2005. godine) i A. N. (rođen 2005. godine), obojica iz Doboja, počinili su krivično djelo izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrepeljivosti nakon što su u unutrašnjem dijelu autobuske stanice u mjestu Karuše ispisali ime Ratka Mladića.

“Navedena lica su zatečena u izvršenju predmetnog krivičnog djela, te su brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Doboj Jug lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Izvor: pressmediabih.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

NIP Tešanj se ozbiljno priprema za lokalne izbore: Doskorašnji predsjednik Stranke penzionera Sinan Roša potpisao pristupnicu NIP-u

Doskorašnji predsjednik Općinske organizacije Stranke penzionera-umirovljenika, Sinan Roša, ove...

Teslić: Jedna osoba lišena slobode zbog dva kaznena djela

Kako stoji u saopštenju PU Doboj, policijski službenici Policijske...

U Dobropolju pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo

Kako stoji u izvještju službe civilne zastite tokom jučerašnjeg...

Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije bila je gost ZOS radija

Danas je u Tešnju održana radionica na temu :...