Tužilaštvo BiH predložilo još dva mjeseca pritvora za Debevca i Osmicu: Sutra ročište, proširena istraga!

/

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je još dva mjeseca pritvora za uhapšenog i suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije OSA, saznaje portal “Avaza“.

Prijedlog je jutros upućen Sudu BiH, a ročište na kojem će se razmatrati o prijedlogu Tužilaštva zakazano je sutra u Sudu u 11 sati.

Debevec i Mehmedagić u petak su ispitani u Tužilaštvu BiH jer je Tužilaštvo u odnosu na tačku prisluškivanje sudija i tužilaca proširilo istragu za osumnjičene za još dvije tačke.

Jedna se odnosi na davanje počasnih iskaznica OSA-e za tri osobe, od kojih je jedna i Denisu Stojniću, a druga, kako je Debevec i prema čijem nalogu uništio spise o prisluškivanju. Na desetine ih je nestalo.

Kako je “Avaz” ranije objavio, SIPA je uspjela otključati njihove mobitele. Debevec je koristio tri mobitela i imao je četiri kartice, Osmica je imao dva uređaja. Sve poruke sada će dobiti Tužilaštvo na uvid.

– Na ročištu povodom prijedloga za pritvor bit će saopćeno više informacija o razlozima za proširenje istrage, kao i razlozima za produženje mjere pritvora za osumnjičene – rečeno nam je iz Tužilaštva BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...