Doboj: Nakon što je udario pješaka, pokušao pobjeći

/

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, lišili su slobode lice inicijala Z.P. iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“.
Na regionalnom putu R1-3103 Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, grad Doboj, 19.01.2024. godine, oko 17,05 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo nepoznato lice sa nepoznatim vozilom koje se udaljilo sa mjesta saobraćajne nezgode i pješak lice inicijala N.R. sa područja grada Doboja. Operativnim radom na terenu policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice za koje postoji osnov sumnje da se udaljilo sa lica mjesta saobraćajne nezgode, a radi o licu inicijala Z.P. iz Doboja koje je u vrijeme saobraćajne nezgode upravljalo putničkim automobilom marke „Renault”.
Pješak lice inicijala N.R. je zadobilo tjelesne povrede i zadržano je na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju, a o stepenu povreda ljekari se još nisu izjasnili.
Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...