Na ovih pet mjesta nikada nemojte koristiti deterdžent za suđe: Može prouzrokovati značajnu štetu

/

Deterdžent za pranje posuđa može vrlo lako ukloniti masnoću, očistiti ulje i začine. Mađutim, svaki tip sapuna je dizajniran za određenu svrhu.

Izbjegavajte da perete automobile deterdžentom za suđe. Farba na automobilu može izblijediti ukoliko je tretirate ovim sapunom. Dakle, najvažnije od pet mjesta gdje nikada ne treba da koristite tečnost za pranje tanjira je vaš automobil. Ako ne možete naći ništa drugo, koristite blagi šampon, ali izbjegavajte deterdžent za suđe.

Odjeći je potreban jači deterdžent za uklanjanje mrlja. Deterdžent za posuđe je izuzetno blag i ne može ukloniti sve mrlje sa odjeće.

Također, deterdžent za suđe je napravljen za predmete od metala, stakla ili plastike i može uništiti platno. Dakle, ovo je sljedeće na listi mjesto gdje nikada ne treba da koristite deterdžent za posuđe.

Sljedeće na listi od pet mjesta gdje nikada ne biste trebali da koristite deterdžent za suđe je na koži. Nemojte izlagati kožu ili kožu vaših ljubimaca deterdžentu za suđe jer je nezdrav i može oštetiti kožu. Izbjegavajte da ga koristite kao sredstvo za pranje ruku ili za pranje lica.

Koža ili druge vrste mebla mogu se lako oštetiti ili izgubiti boju u slučaju da su izloženi deterdžentu za pranje suđa. Koža može da izgubi sjaj, zbog toga, nemojte koristiti deterdžent za suđe za čišćenje unutrašnjosti automobila ili sofe u dnevnoj sobi.

Deterdžent za pranje suđa izaziva prekomjerne mehuriće i može pokvariti vašu veš mašinu. Deterdžent za pranje veša koristite u mašini za pranje veša, dok ćete u mašini za pranje suđa koristiti odgovarajuće proizvode, kako bi dobili najbolje rezultate i minimalnu štetu, javlja Srpskainfo.

Povezani postovi

Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje sudbina

Pripadnici islamske vjeroispovijesti večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj...

Bešlagić: Ja sam Bosanac i Dalmatinac, ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac

Enis Bešlagić prisjetio se uloge koja ga je proslavila,...

Šta se dešava u organizmu ako ćešće konzumiramo lovor

Lovor se koristi kao dodatak mnogim jelima. Pored toga...

Kako jednom rečenicom uvrijediti državljane zemalja Evrope: Jesu li pogriješili s odabirom za BiH?

Zanimljiva mapa podijeljena na Twitteru na šaljivi način prikazuje...