Objavljena lista najmoćnijih vojski na svijetu: Evo gdje se nalazi Bosna i Hercegovina

/

Portal Global Firepower je objavio listu najmoćnijih vojski na svijetu, a prvo mjesto su suvereno zadržale Sjedinjene Američke Države.

Ova lista je napravljena koristeći PowerIndex, koji u svojoj formuli uzima u obzir količinu vojne opreme i trupa koje svaka zemlja ima, kao i njihov financijski položaj, geografiju i raspoložive resurse prema dostupnim podacima.

Očekivano, prvo mjesto zauzima SAD. Iza njih slijede Rusija, Kina, te Indija, a do velike promjene došlo je na petom mjestu.

Sada se tu nalazi Južna Koreja, koja je preskočila Veliku Britaniju po prvi put. U top 10 se još nalaze Japan, Turska, Pakistan i Italija.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH zauzimaju 116. mjesto od ukupno 145 zemalja. U regionu je najmoćnija srbijanska vojska (56. mjesto), pa slijede hrvatska (66. mjesto), slovenska (91. mjesto), makedonska (110. mjesto), crnogorska (129. mjesto) te kosovska (135. mjesto), piše Radio Sarajevo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...