Litvanac kod Bosanske Gradiške u kamionu pokušao prokrijumčariti 27 migranata

/

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su proteklog vikenda kod Bosanske Gradiške spriječili krijumčarenje 27 migranata.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška su 20. januara spriječili krijumčarenje 27 osoba afroazijskog porijekla na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke “Scania” i priključnog vozila marke “Krone”, registracijskih oznaka Litvanije, kojim je upravljao S. V. državljanin Litvanije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Krijumčarenje ljudi”, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Protestna šetnja metalaca u Sarajevu: U borbi za svoja prava traže satnicu od 5,68 KM

Povodom Prvog maja - Međunarodnog dana rada, Sindikat metalaca...

Ministrica Pozder: Novim zakonskim rješenjima omogućavamo sankcionisanje nepropisnog odlaganja otpada

Federalno ministarstvo okoliša i turizma saopćilo je da se...

Crveni alarm za vršnjačko nasilje u BiH: Najnoviji slučaj iz Zenice uznemirio javnost

Zabilježen je još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Bosni...

Zašto slavimo 1. maj kao Praznik rada

Danas, 1. maja, se slavi Međunarodni dan rada, a...