Ko će biti na čelu SDA Tešanj?

/

Nakon što je osnovana nova stranka NAPRIJED u koju su ušli neki vijećnici i članovi Izvršnog odbora SDA Tešanj pojavile su se špekulacije ko će doći na čelo OO SDA Tešanj.

Navodno aktuelni predsjednik OO SDA Amir Kurtić, koji je do jučer bio blizak ŠemsudinuMehemdoviću, ostaje u SDA, ali nema ambiciju da bude predsjednik SDA Tešanj.

Nezvanično najviše se spominje ime Suada Huskića, aktuelnog načelnik, koji ima i najvećeg izgleda da bude na čelu OO SDA.

Aktivista SDA Tešanj Adnan Lihić je u startu “otpao” zbog afere “ženina diploma”,a Aliji Ogriću (zlatnom ljiljanu), aktuelnom šefu kluba poslanika SDA u Skupštini ZDK se u vrhu SDA BiH “ne vjeruje” jer je bio proteklih godina “najbliži Šemsin čovjek”.

Kao još jedna opcija za budućeg čelnog čovjeka SDA Tešanj se spominje i nekadašnji ministar u Vladi ZDK Himzo Smajić. Nejasan je i status nekadašnjeg predsjednika SDA Tešanj i načelnika Općine Fuada Šišića za kojeg se vjeruje da kao ponovni kandidat zanačelnika ima najveće šanse da pobjedi aktuelnog načelnika Suada Huskića.

Navodno je Šišić zapravo “kec iz rukava” nove političke opcije NAPRIJED.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...