Ko će biti na čelu SDA Tešanj?

/

Nakon što je osnovana nova stranka NAPRIJED u koju su ušli neki vijećnici i članovi Izvršnog odbora SDA Tešanj pojavile su se špekulacije ko će doći na čelo OO SDA Tešanj.

Navodno aktuelni predsjednik OO SDA Amir Kurtić, koji je do jučer bio blizak ŠemsudinuMehemdoviću, ostaje u SDA, ali nema ambiciju da bude predsjednik SDA Tešanj.

Nezvanično najviše se spominje ime Suada Huskića, aktuelnog načelnik, koji ima i najvećeg izgleda da bude na čelu OO SDA.

Aktivista SDA Tešanj Adnan Lihić je u startu “otpao” zbog afere “ženina diploma”,a Aliji Ogriću (zlatnom ljiljanu), aktuelnom šefu kluba poslanika SDA u Skupštini ZDK se u vrhu SDA BiH “ne vjeruje” jer je bio proteklih godina “najbliži Šemsin čovjek”.

Kao još jedna opcija za budućeg čelnog čovjeka SDA Tešanj se spominje i nekadašnji ministar u Vladi ZDK Himzo Smajić. Nejasan je i status nekadašnjeg predsjednika SDA Tešanj i načelnika Općine Fuada Šišića za kojeg se vjeruje da kao ponovni kandidat zanačelnika ima najveće šanse da pobjedi aktuelnog načelnika Suada Huskića.

Navodno je Šišić zapravo “kec iz rukava” nove političke opcije NAPRIJED.

Povezani postovi

Tešanj: Posjekli 18 hektara šume, teren će iskoristiti za deponiju

Kada je prošle godine Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i...

Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...