Ubio suprugu i sina pa izvršio samoubistvo

/

Penzionisani policajac M.D. (52) sinoć je u podgoričkom naselju Tološi ubio suprugu V.D. (50) i sina Đ.D. (13), a potom izvršio samoubistvo. Tragedija se, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije, desila pola sata nakon ponoći.

M.D. je iz vatrenog oružija usmrtio suprugu i sina. U saopštenju Uprave policije se navodi da je M.D. bio njihov penzionisani službenik, dok je V.D. bila prosvjetni radnik.

– Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz učestvovanje vještaka balističke struke i službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica.

Prema, za sada raspoloživim informcijama pištolj koji je korišten kao sredstvo izvršenja ovog djela je bio u privatnom posjedu. Na licu mjesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posjedu – saopćeno je iz Uprave policije.

Dodaju da prema podacima sa kojima za sada Uprava policije raspolaže sumnja se da je motiv izvršenja ovog djela “akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana porodice, dječaka koji je lišen života”.

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...