Mašine se vraćaju na gradilište Koridora 5C: Nakon pet mjeseci nastavljaju se radovi kod Zenice

/

Mašine se vraćaju na gradilište Koridora 5C na poddionici Ponirak – Vranduk.

Nakon što su radovi obustavljeni prije pet mjeseci zbog revizije projekta, a sve je trebalo biti završeno u roku od 58 dana, dodatno su prolongirani dogovori oko ponovne gradnje autoceste, saznaje Klix.ba.

Ipak, prekjučer je održan sastanak u sjedištu Autocesta FBiH u Mostaru na kojem je dogovoreno da se nastavi s gradnjom autoceste na poddionici Ponirak – Vranduk, a jučer je održan sastanak inženjera tako da bi mašine do kraja sedmice trebale ponovo biti na gradilištu.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Radovi su obustavljeni prije pet mjeseci zbog revizije projekta, a izvođač je tada tražio dodatna sredstva za nastavak gradnje s obzirom da su potrošena sredstva planirana za ovu dionicu.

Izvođač radova je tražio skoro pa duplo više novca nego koliko će Autoceste FBiH dodatno platiti nakon pravne bitke i arbitraže te revizije projekta za ovu poddionicu.

Kako saznajemo vezano za ovaj slučaj Federalna uprava policije ispituje određene osobe, a iako smo prije nekoliko dana poslali upit, do objave ovog teksta odgovor iz FUP-a još nismo dobili kao ni stav Autocesta FBiH o statusu ove poddionice.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...