Mladić platio poznaniku skoro 10 hiljada KM da mu likvidira tetku zbog nasljedstva

/

Dvadesetogodišnji Nišlija I.S. planirao je da ubije rođenu sestru svoga oca kako bi je spriječio da mu uzme dio kuće na koji je imala pravo kao nasljednik.

Mladić je u ovoj opasnoj namjeri otišao toliko daleko da je angažovao poznanika D.S. (39) obećavši mu novac za ubistvo tetke. Međutim, D.S. je ovu ponudu odlučio da iskoristi i da od I.S. uzme novac i to unaprijed bez ozbiljne namjere da ubistvo izvrši. Bijesan što mu se plan izjalovio dvadesetogodišnjak je D.S. prijavio policiji za iznudu a ovaj ga je otkucao kao naručioca ubistva tetke. Sve je počelo nakon što je dvadesetogodišnjaku preminuo otac.

I.S. je živio sa ocem u kući koju je naslijedio od svojih roditelja. Otac je nedavno preminuo pa je njegova sestra, a tetka dvadesetogodišnjaka koja ne živi u Nišu, odlučila da zatraži naslijeđe na koje je imala po zakonu pravo. Bijesan što je tetka odlučila da mu uzme dio kuće odlučio je da je ubije.

Za ostvarenje ove svoje namjere angažovao je D.S. prevejanog kriminalca koji je u zatvoru proveo dvadesetak godina. Međutim, on nikada nikoga nije ubio već je robijao uglavnom zbog krađa – objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Krajem januara I. S. je angažovao D.S. da mu likvidira tetku zašta mu je obećao 5.000 eura. Međutim, D.S. je tražio novac unaprijed, i to hiljadu eura u gotovini i automobil vrijedan 1.500 eura da ga ne bi prijavio za naručivanje tetkinog ubistva. Kada je shvatio da će vjerovatno ostati bez novca, a tetka ostati živa, I.S. je odlučio da se osveti nesuđenom plaćenom ubici pa je otišao u policiju i prijavio ga za iznudu.

Međutim, kada je D.S. priveden kao iznuđivač uzvratio je udarac i I.S. prijavio za zavjeru za teško ubistvo pa su uhapšena obojica. Ono što još govori da je I.S. postupao potpuno neracionalno je i činjenica da nije bio svjestan da bi, u slučaju da je ubio tetku, pravo na polovinu njegove kuće imali njeni nasljednici pa bi zločin uzalud izvršio. Policija je saopštila da se oni sumnjiče da su izvršili krivično djelo organizovanje, planiranje i dogovoranje izvršenja teškog ubistva. a D.S. i za iznudu. Oni će u subotu biti privedeni na saslušanje osnovnom javnom tužiocu, prenosi Hayat TV.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kriminal na novoj dionici autoputa: Zamijenili ponude, EU istražitelji došli u Autoceste FBiH!

Iako još nije započela izgradnja nove dionice autoputa na...

Tropske noći i vreli dani u BiH do kraja radne sedmice

U Bosni i Hercegovini sunčano i vruće uz malu...

Zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić u bjekstvu, osumnjičen za više krivičnih djela

Na području Bosne i Hercegovine provedena je operativna akcija...

Tešanj: Nakon tučnjave, jedna osoba završila u Kantonalnoj bolnici Zenica

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, dana 08.07.2024. godine,...