SDA Tešanj konačno svojim zaključcima najavila da ide ponovo na pobjedu na lokalnim izborima 2024.

/

OO SDA TEŠANJ je na svojoj zvaničnoj FB stranici objavila zaključke sa održane sjednice IO SDA Tešanj.

IO SDA Tešanj je na 31. sjednici, održanoj 7.2.2024. informisan o aktuelnoj političkoj situaciji te donio slijedeće zaključke i odluke:

  1. Općinska organizacija SDA je bez obzira na formiranje novog političkog subjekta zadržala svoju organizacionu i političku stabilnost. Komunikacijom sa mjesnim odborima, stranačkim aktivistima, sa većinom izabranih zvaničnika uvjerili smo se da će SDA Tešanj iz ovih političkih procesa izaći stabilnija i jača. Odlazak određenog broja izabranih zvaničnika, ili stranačkih aktivista, koji su birani na programu i platformi SDA i birani od glasača SDA, nije i neće izazvati političke potrese, krizne situacije u organima SDA ili
    lokalnim institucijama Tešnju.
  2. IO SDA zahvaljuje i čestita svim članovima SDA sa prostora općine Tešanj koji su razumijevajući okolnosti, svoje povjerenje i svoje političko djelovanja vezali za ideju, za program i kontinuitet rada i djelovanja SDA, a ne za ljude. IO SDA poštuje slobodu svakog pojedinca i pravo na političko djelovanje. Ipak, pozivamo sve one koji su odabrali pristupili drugim političkim subjektima, a koji su mandate i povjerenje od birača dobivali na listama SDA, da mandate vrate Stranci demokratske akcije.
  3. Pozivamo Predsjedništvo SDA BiH da Odluku o statusu općinske organizacije SDA Tešanj i samog izvršnog odbora, zbog odgađanja izbora, donese u što kraćem roku kako bi se pravovremeno mogle voditi druge stranačke aktivnosti i pripreme za lokalne izbore. Na temelju ovog zaključka Predsjednik će sačiniti dopis u kojem će informisati Predsjednika SDA BiH i Predsjednika SDA ZDK o trenutnom stanju u organima SDA (stanje u MO, IO SDA, Klubu vijećnika).
  4. IO SDA Tešanj je na temelju Statusa SDA (članovi 21 i 22.) donio Odluke o brisanju iz evidencije članstva Šemsudina Mehmedovića, Adema Kurdića, Pezer Fahrudina, Enesa Hadžića i Adisa Bekrića zbog učlanjenja u drugu stranku i napuštanja kluba poslanika odnosno vijećnika.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...