LOKALNI IZBORI 2024: Fuad ili Suad?

/

Lokalni izbori 2024. godine bi mogli donijeti nešto sasvim novo u Tešnju, a to je jako ime kandidata opozicije za načelnika sa najvećim šansama za pobjedu SDA kandidata.

Nešto slično smo vidjeli ranijih godina u Cazinu, Kalesiji, Visokom, Zenici i evo sada u Tešnju.
Kako nezvanično saznajemo, novoosnovana stranka NAPRIJED će izaći sa najjačim kandidatom a to je Fuad Šišić, najuspješniji načelnik u novijoj povijesti Tešnja.

Svi strateški projekti koji su rađeni ili se rade u Tešnju su zamišljeni i osmišljeni i otpočeti za vrijeme načelnika Šišića. Isti je načelničku dužnost obnašao kao izabrani kandidat ispred SDA, a sada vrlo izvjesno da će to biti ispred stranke NAPRIJED.

Da budemo jasni, Fuad Šišić jeste neosporni harizmatični lider ovog kraja, i to jest izgradio u vrijeme dok je bio SDA, ali njegova harizma je odavno prevazišla okvire lokalne OO SDA Tešanj. Fuad Šišić dolazi iz realnog sektora, iz privrede, i pionir je u mnogo čemu, od nevladinog sektora pa do lokalne uprave.

Sa druge strane SDA Tešanj će opet ići na sigurno i to je trenutni načelnik općine Suad Huskić. Huskić jeste mlađi od Šišića, i jeste dugovečniji načelnik od Šišić (u omjeru 12 naspram 10 godina-koliko je bio Šišić), ali ni izdaleka nema onaj autoritet niti liderske, ali i menadžerske osobine kao što ih ima Šišić. Ono što Huskić ima  to je da čvrsto drži vlast, što je demonstrirano i na zadnjim sjednicama Općinskog vijeća Tešanj, kao i podršku privrede, barem je to imao u prethodnom periodu.

Lokalnu političku scenu očekuje vruća jesen ove godine. Huskićeva prednost može biti što je sa njim u timu predsjednik OO SDA Tešanj Amir Kurtić, tiha i nenametljiva osoba, ali sasvim sigurno radišna i sistematična.
Ostala opozicija ima šanse samo i jedino ako se svi okupe oko jednog kandidata i uspjeh mogu graditi na rasipanju glasova između Suada i Fuada, a koje je ranijih godina dobio Suad Huskić.

Povezani postovi

Posjeta predškolske ustanove CIOM Matuzići Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj

Jučer su mališani iz Predškolske ustanove CIOM Matuzići, Doboj...

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD DOBOJA Sudarili se automobil i kamion, više osoba povrijeđeno

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 6.45 na regionalnom putu Doboj-Modriča, a...

Učenici Mješovite škole u Tešnju posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama

Dana 27.02.2024.godine Poslovnu jedinicu Tešanj Dnevnog centra za djecu...

Evo ko je izabran u Povjereništvo SDA Tešanj

Predsjedništvo SDA BiH je na svojoj sjednici, 26.2.2024. godine...