Najsavremenije vatrogasno-spasilačko vozilo na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

/

Uz punu finansijsku podršku Vlade FBiH i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, realizovana je nabavka i isporuka vatrogasno-spasilačkog vozila, čime se osigurava viša vatrogasna kategorija aerodroma.

Radi se o trenutno najkvalitetnijem i najmodernijem vatrogasnom vozilu za gašenje požara na zrakoplovima, koji ispunjava sve uslove propisane ICAO-om i Dokumentom 1937 za rad na aerodromima, proizvođača Rosenbauer koja je vodeća svjetska firma iz oblasti vatrogasnih vozila i opreme.

Nabavka vozila koje važi za najbolje ocijenjeno vatrogasno-spasilačko vozilo za rad na aerodromima, dokazuje našu spremnost i opredijeljenost ka pružanju usluga najviših standarda. Ovim će se unaprijediti sposobnost brže i efikasnije reakcije aerodromske vatrogasne službe u hitnim situacijama te nivo sigurnosti u pogledu odvijanja aviooperacija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Želimo iskazati zahvalnost Vladi FBiH i resornom ministarstvu na podršci koju nam kontinuirano pružaju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Penzioneri u FBiH koji penziju podižu preko banke dobili dodatni rok za preuzimanje čekova

Federalni zavod za penziono i invalidsko osiguranje (PIO) obavijestio...

Elektroprivreda BiH uputila prijedlog za povećanje cijena električne energije

Nakon što je Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK)...

CIK poništio tender za štampanje glasačkih listića, niko se nije javio

U okviru otvorenog postupka javne nabavke, danas u 14...

Za 4 mjeseca uvezli smo alkohola za 75,6 miliona maraka

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na...