Okrnjeno rukovodstvo SDA Tešanj svojim aktivnostima konsolidovalo redove

/

Okrnjeno rukovodstvo SDA Tešanj nakon početnog nesnalaženja nastalog osnivanjem novog političkog subjekta je nizom aktivnosti uspjelo konsolidovati svoje redove i krenuti dalje sa radom i djelovanjem.

Najveća zasluga svakako pripada aktuelnom predsjedniku Amiru Kurtiću i članovima IO SDA Tešanj koji su ostali u SDA. Predsjednik Kurtić je nizom sastanaka formalnih i neformalnih sa članovima i aktivistima mjesnih odbora OO SDA Tešanj uspio ono što se činilo na prvu nemoguće.

Naime, zaustavljen je odlazak članstva u novi politički subjekt, a i rad Izvršnog odbora SDA Tešanj je ponovo normalizovan. Najavljeni su idolasci novih i starih (bivših) članova i aktivista i SDA Tešanj može očekivati i dalje da bude vodeća stranka na prostorima općine Tešanj, što svakako podrazumijeva osvajanje ponovne načelničke pozicije.

Nema dilema da je aktuelni načelnik Suad Huskić osoba sa najviše šansi za još jedan mandat na ovoj poziciji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...