Preokret u slučaju ranjavanja lovca u Maglaju: Komšija se tereti za pokušaj ubistva, iz lovačke puške pucao mu u grudi

/

U mjestu Brezove Dane, općina Maglaj 11. februara je prijavljeno policiji da je jedna osoba teško ranjena iz vatrenog oružja. H.H. (rođen 1977. godine) iz Kopica zadobio je teške povrede kada je u njega prilikom lova iz lovačke puške ranio J.I. (rođen 1965. godine). Prvobitno se mislilo da je riječ o nesreći u lovu, ali se danas oglasio MUP ZDK.

“Povrijeđeni H.H. je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Maglaj prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog zadobijenih teških povreda lijevog ramena i grudnog koša. Lice J.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca”, navode iz MUP-a ZDK.

Riječ je o dobro poznatom lovcu Hidajetu Hadžiću. U njega je pucao komšija. Prema prvim informacijama, MUP ZDK je mislio da je riječ o nesretnom slučaju.

J.I. je 12. februara uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Ubistvo u pokušaju predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, u mjestu Kopice, izvršili pretres kuće, vlasništvo osumnjičenog J.I.. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje lovački karabin, marke Crvena Zastava M 70, pet metaka i jedan pištolj, marke Crvena Zastava, za koje je J.I. posjedovao odobrenje za držanje i nošenje.

Pritvor je određen od strane Kantonalnog suda u Zenici, jednomjesečni pritvor osumnjičenom, piše N1 BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...