Naša stranka Tešanj odgovorila lokalnoj organizaciji SDP-a: Trojka je model i za Tešanj

/

Lokalni odbor SDP-a u Tešnju optužio je vijećnika Naše stranke Nermina Deljkića da je neovlašteno preuzeo kontrolu nad FB stranicom Osnovna organizacija SDP BiH Jelah. Odgovorili su im iz lokalnog odbora Naše stranke u Tešnju.

“Svjesni sve veće podrške građanki i građana vijećniku OV Tešanj, Nerminu Deljkiću i Našoj stranci na prostoru općine Tešanj, Općinska organizacija SDP BiH Tešanj se, ničim izazvana, u svom saopćenju obrušila na vijećnika Nermina Deljkića.

Da li je drugove iz OO SDP BiH Tešanj uplašila anketa lokalnog radija, po kojoj Nermin Deljkić uživa iznenađujuće veliku podršku građanki i građana općine Tešanj, pa je ovo jedna od rijetkih reakcija na politička dešavanja na području općine, kojih nema ni po godinu dana? Ili, možda, nedostatkom komunikacije i obavještavanja građana o svom radu žele prekriti prešutnu saglasnost i podršku na onome što radi SDA i načelnik Općine Tešanj, ne imajući nijedan pisani amandman, npr.na budžet koji je ključna stvar u kreiranju lokalnih politika.

Naime, u svom saopćenju Komisija za informisanje OO SDP BiH Tešanj optužuje Nermina Deljkića za preuzimanje kontrole nad FB stranicom Osnovne organizacije SDP BiH Jelah, što je notorna laž, jer, ako se posjeti ista stranica može se vidjeti da je stranica neaktivna te da se na njoj u zadnje dvije-tri godine nalazi svega nekoliko objava. Moramo priznati, dvije su vezane za Nermina Deljkića – borbu protiv korupcije i ekocid u Tešnju, a treća je ona kojom se čestita uspjeh našoj Lani na Svjetskom prvenstvu.

Nadalje, vijećnik Nermin Deljkić se osuđuje za uzurpaciju mandata vijećnika u OV Tešanj, a da pri tome drugovi zaboravljaju činjenicu da je vijećnik Deljkić zaslužan za najmanje dva do tri mandata SDP-a, o čemu govori podatak da je Nermin Deljkić, na zadnjim Izborima 2022. godine, na prostoru općine Tešanj, i bez SDP-a, osvojio 1200 glasova.

Iako smo 2022. godine istakli da se mi iz Naše stranke nećemo baviti partnerima iz Trojke, jer smo stava da su pred nama daleko veći i odgovorniji izazovi po državu Bosnu i Hercegovinu, ipak ne možemo ostati gluhi i nijemi na neutemeljena i pod pretpostavkama izdata saopćenja koja se adresiraju na ime jednog čovjeka. Također, mi iz Naše stranke ne možemo uticati na administratore iz SDP-a da pozitivno pišu i misle o vijećniku Deljkiću.

Građanke i građane, ali vjerujemo i čelnike iz vrha Trojke, zanima zašto se iz OO SDP BiH Tešanj radije odaziva na pozive predsjedavajućeg OV Tešanj (SDA) i načelnika Općine Tešanj (SDA) te im daju podršku, nego na pozive NiP-a, Naše stranke i drugih opozicionih stranaka u Tešnju kako bi zajedno pozitivnu energiju Trojke prenijeli i u Tešanj.

Pred Našom strankom Tešanj je puno izazova, ali bi ih puno lakše mogli rješavati da se SDP u Tešnju otrgne iz zagrljaja Načelnika Općine Tešanj i lokalnog SDA te da zajedno razotkrijemo krivce za ekocid u Tešnju, da spriječimo ponovnu najavu gradnje asfaltne baze na obali rijeke Usore, da zajedno aktualiziramo pitanje animalnog otpada, da se zajedno aktiviramo u rješavanju visokog stepena samoubistava, kao i niz drugih gorući problema koji prate ekonomski napredak Tešnja, a o kojima, zarad ličnih interesa pojedinaca, i SDP u Tešnju šuti.”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...