Bešlagić: Ja sam Bosanac i Dalmatinac, ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac

/

Enis Bešlagić prisjetio se uloge koja ga je proslavila, ali i istaknuo da se osjeća kao Bosanac i Dalmatinac. Bešlagić je za InMagazin govorio o ulozi Šemse u Našoj maloj klinici te naveo koliko dobrih stvari se nakon toga dogodilo.

– Naša mala klinika je obilježila živote mnogih generacija, prije nekih sada 20 godina smo počeli snimati prve scene Naše male klinike, djeca koja su tada imala 15 godina sada imaju nekih 35, možda neki imaju i svoju djecu koja opet gledaju Našu malu kliniku, rekao je Enis, istaknuvši da su ga mnogi zapamtili kao Šemsu te da to nije ni čudo jer mu je to bila prva značajna uloga.

– To je konstanta, to je prva uloga u kojoj su te ljudi vidjeli, zapamtili, i ja sam jako ponosan što je ta uloga donijela mnogo dobrih djela jer, nažalost, djeca koja su bolesna i po tim hladnim kliničkim hodnicima, oni su samo čekali da im se jedan Šemso pojavi pa sam tako imao zahtjeve roditelja, doktora koji kažu: ‘Hajde dođi, obiđi djecu.’ Tako da je taj lik postao mnogo više od same uloge koja je zabavna već je dobio humani karakter na koji sam ja jako ponosan, rekao je.

Na moru, kaže, ima osjećaj kao da se energetski čisti i da tamo pripada.

– Ja volim za sebe reći da sam ja Bosanac i Dalmatinac jer ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac jer si ili Bosanac ili Hercegovac. Ja se šalim da sam Dalmatinac jer sam dolje preko 20 godina u Dalmaciji, imam dolje kuću pa se onda tako i osjećam, kaže.

Izvor: bosnainfo.ba

Povezani postovi

Dosadila vam je klasična, za Bajram napravite kokos baklavu

Iako su u tradiciji regije najpopularnije baklave s orasima,...

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio...

Aluminijska folija: Ovo su neočekivane primjene koje oduševljavaju domaćice širom svijeta

Aluminijska folija, proizvod koji je svojim mnogobrojnim korisnim svojstvima...

Kako spriječiti i olakšati probleme sa očima koje izazivaju proljetne alergije?

U sklopu polenske groznice, koje su izrazito česte u...