Pronađena i oduzeta veća količina opojne droge u Doboju

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice inicijala A.Z. iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Isti dan na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres lica inicijala A.Z., kao i objekata koje koristi navedeno lice, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine 18,7 grama, sedam vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine 314,3 grama, dvije metalne drobilice, digitalna vaga za precizno mjerenje, jedna čaša u kojoj se nalazila biljka koja asocira na „Indijsku konoplju“, veći iznos novca i drugi predmeti koji su namijenjeni za pakovanje i konzumiranje opojne droge.

Takođe, prilikom vršenja pretresa zatečeno je lice inicijala A.I. iz Doboja kod koga je pronađena i oduzeta jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine 5,4 grama i isto je sankcionisano u skladu sa članom 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

Nakon završenje kriminalističe obrade lice inicijala A.Z. će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Povezani postovi

Doboj Jug: Nepoznato lice pucalo i oštetilo automobil

U vremenskom periodu od 09.04. do 11.04.2024. godine u...

Tešanj: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, jučer u mjestu...

Maglaj: Slučaj nasilja nad ženom, hitno upućena u Opću bolnicu Tešanj

Dana 07.04.2024. godine, u 20,00 sati, putem telefona dežurni policijski...

Stravična nesreća: Poginula žena, muškarac hitno prevezen u KCUS

Na dionici autoputa u mjestu Kadarići, općina Ilijaš, danas...