Saudijska kompanija FLYNAS ove godine povećava broj direktnih letova sa Sarajevskog aerodroma

/

Avio-kompanija FLYNAS iz Kraljevine Saudijske Arabije i turistička agencija BOSNIA TRAVEL doo Sarajevo ovih dana obilježavaju 5. godišnjicu od povezivanja Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije direktnom avio-linijom.

Tim povodom u Sarajevu je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali brojni gosti, među njima ambasadori iz arapskih zemalja, predstavnici Vlade FBiH, predstavnici Rijaseta Islamske zajednice u BiH, predstavnici Turističke zajednice KS, predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo, predstavnici USIAD-a i turističkih agencija širom Bosne i Hercegovine.

„Drago nam je da je aviokompanija FLYNAS ove godine uspjela održati  letove tokom čitave godine između Sarajeva i Džedde, tj.  tri puta sedmično. Posebno nas raduje to što za narednu ljetnu sezonu planiramo najmanje 14 letova sedmično tj. svakodnevne direktne letove za Džeddu i Rijad“- izjavio je Suad Drpljanin, vlasnik i direktor turističke agencije Bosnia Travel i zastupnik kompanije FLYNAS za Bosnu i Hercegovinu, dodavši kako su u kompaniji ponosni na to što je avio-kompanija FLYNAS oficijelni prevoznik bosanskohercegovačkih hadžija za 2024. godinu.

Tokom ljetne sezone usluge avio-kompanije FLYNAS većinom koriste gosti iz zemalja Arapskog zaljeva koji posjećuju Bosne i Hercegovine, a tokom zimske sezone građani Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja radi obavljanja umranskih obreda. U kompaniji su uvjereni da će liberalizacija viznog režima prema državljanima Kraljevine Saudijske Arabije ove godine osigurati rekordnu posjećenost turista iz ove zaljevske zemlje.

 

Povezani postovi

Sindikalna potrošačka korpa se opasno približila 3.000 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...

Ko su najveći uvoznici u BiH?

U prva tri mjeseca 2024. godine najveći uvoznik na...

Gdje sve možemo letjeti iz BiH: Za Istanbul čak 34 leta sedmično sa sarajevskog aerodroma

Na koje sve destinacije možemo letjeti iz Sarajeva, Mostara...