Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

/

U realizaciji našeg projekta “Jedan privrednik, jedna učionica ” učestvovala je tvornica hemijskih proizvoda Belif. Donirana stolarija je ugrađena, a učionica broj 5 sada izgleda ljepše i ima bolje uslove za svakodnevnu realizaciju nastavnog procesa. U ime učenika i uposlenika Mješovite srednje škole zahvaljujemo se firmi Belif na darežljivosti i što su nam olakšali rad, te stavili potrebe naših učenika na prvo mjesto!

Tvornica hemijskih proizvoda Belif

Belif je tvornica hemijskih proizvoda osnovana 1996. godine. Konstantnim razvojem firma danas zauzima lidersku poziciju u svojoj branši. Belif d.o.o. je trenutno jedan od najvećih proizvođača antifriza, sredstava za pranje i odmrzavanje vjetrobranskog stakla i auto kozmetike te drži lidersku poziciju u proizvodnji sredstava za tretman bazenskih voda. Pored toga Belif d.o.o. proizvodi i sredstva za održavanje higijene u domaćinstvu i industriji, te širok spektar fluida za specijalne namjene.

Uslijed tendencije rasta firme i širenja asortimana proizvoda, kao i potrebe tržišta za kvalitetnim domaćim motornim i industrijskim uljima, te povezanosti sa sestrinskom firmom Life Oil, Belif je sredinom 2016. godine pokrenuo proizvodnju motornih i industrijskih ulja pod robnom markom naziva BELLUBE. U proizvodnji BELLUBE ulja se koriste visokokvalitetna bazna ulja i aditivi renomiranih svjetskih proizvođača. Analiza gotovih proizvoda vrši se u vlastitoj laboratoriji, kao i u eksternim laboratorijama.

​Firma je locirana u industrijskoj zoni u Jelahu, općina Tešanj, te posjeduje vlastiti proizvodno poslovni kompleks od 6.000 metara kvadratnih, na ukupnoj površini od 20.000 metara kvadratnih. U okviru tvornice nalaze se proizvodni pogon, skladišni prostori za repromaterijale i gotove proizvode, upravno-administrativna zgrada te laboratorija za razvoj i kontrolu proizvoda. U budućnosti firma Belif želi zadržati lidersku poziciju kroz konstantno investiranje u novu opremu, nove proizvode, te usavršavanje same prodaje proizvoda. Na to ih obavezuje njihova trenutna tržišna pozicija kao i trend rasta, koji ih prati od samog osnivanja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

NIP Tešanj se ozbiljno priprema za lokalne izbore: Doskorašnji predsjednik Stranke penzionera Sinan Roša potpisao pristupnicu NIP-u

Doskorašnji predsjednik Općinske organizacije Stranke penzionera-umirovljenika, Sinan Roša, ove...

Teslić: Jedna osoba lišena slobode zbog dva kaznena djela

Kako stoji u saopštenju PU Doboj, policijski službenici Policijske...

U Dobropolju pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo

Kako stoji u izvještju službe civilne zastite tokom jučerašnjeg...

Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije bila je gost ZOS radija

Danas je u Tešnju održana radionica na temu :...