Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

/

U realizaciji našeg projekta “Jedan privrednik, jedna učionica ” učestvovala je tvornica hemijskih proizvoda Belif. Donirana stolarija je ugrađena, a učionica broj 5 sada izgleda ljepše i ima bolje uslove za svakodnevnu realizaciju nastavnog procesa. U ime učenika i uposlenika Mješovite srednje škole zahvaljujemo se firmi Belif na darežljivosti i što su nam olakšali rad, te stavili potrebe naših učenika na prvo mjesto!

Tvornica hemijskih proizvoda Belif

Belif je tvornica hemijskih proizvoda osnovana 1996. godine. Konstantnim razvojem firma danas zauzima lidersku poziciju u svojoj branši. Belif d.o.o. je trenutno jedan od najvećih proizvođača antifriza, sredstava za pranje i odmrzavanje vjetrobranskog stakla i auto kozmetike te drži lidersku poziciju u proizvodnji sredstava za tretman bazenskih voda. Pored toga Belif d.o.o. proizvodi i sredstva za održavanje higijene u domaćinstvu i industriji, te širok spektar fluida za specijalne namjene.

Uslijed tendencije rasta firme i širenja asortimana proizvoda, kao i potrebe tržišta za kvalitetnim domaćim motornim i industrijskim uljima, te povezanosti sa sestrinskom firmom Life Oil, Belif je sredinom 2016. godine pokrenuo proizvodnju motornih i industrijskih ulja pod robnom markom naziva BELLUBE. U proizvodnji BELLUBE ulja se koriste visokokvalitetna bazna ulja i aditivi renomiranih svjetskih proizvođača. Analiza gotovih proizvoda vrši se u vlastitoj laboratoriji, kao i u eksternim laboratorijama.

​Firma je locirana u industrijskoj zoni u Jelahu, općina Tešanj, te posjeduje vlastiti proizvodno poslovni kompleks od 6.000 metara kvadratnih, na ukupnoj površini od 20.000 metara kvadratnih. U okviru tvornice nalaze se proizvodni pogon, skladišni prostori za repromaterijale i gotove proizvode, upravno-administrativna zgrada te laboratorija za razvoj i kontrolu proizvoda. U budućnosti firma Belif želi zadržati lidersku poziciju kroz konstantno investiranje u novu opremu, nove proizvode, te usavršavanje same prodaje proizvoda. Na to ih obavezuje njihova trenutna tržišna pozicija kao i trend rasta, koji ih prati od samog osnivanja.

Povezani postovi

Šok za Mehmedovića, Šišić ostaje u SDA

Osnivanjem novog političkog projekta “NAPRIJED” nekadašnjeg prvog čovjeka SDA...

Na Tešanjci gorio automobil, prouzrokovana materijalna šteta

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj Profesionalna...

Nakon 30 godina u Tešnju promijenjene poluge moći

Zadnja 34. sjednica Općinskog vijeća Tešanj, održana 05.04. 2024....

Mesna industrija MADI prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...