Otkrijte kako s jednostavnim kućnim proizvodima pobijediti crnu plijesan na silikonu

/

Kupatilo je često mjesto gde se suočavamo s neželjenim gostom – crnom plijesni na silikonskim fugama.

Ova pojava, uzrokovana vlagom i ostacima kozmetike, ne samo da narušava higijenu, već može imati i negativan uticaj na zdravlje. Međutim, rješenje nije koristiti agresivne hemikalije, već se možemo osloniti na proizvode koje već imate u kuhinji.

Sirće za efikasno čišćenje: Pomiješajte sirće s vodom u omjeru 1:1, poprskajte zaražena područja, pričekajte 15 minuta, a zatim obrišite vlažnom krpom.

Soda bikarbona i prašak za pecivo: Napravite pastu od sode bikarbone ili praška za pecivo, dodajte malo vode ili ulja čajevca, nanesite na mrlje, pričekajte 15-20 minuta, a zatim izribajte četkicom za zube.

Sok od limuna kao prirodno sredstvo: Nanesite sok od limuna na zaražena područja na isti način kao i mješavinu vode i sirćeta.

Ako niste ljubitelj ovih recepata, pastu za izbjeljivanje zuba s aktivnim ugljenom možete koristiti kao alternativu. Ova domaća rješenja ne samo da čiste efikasno, već su i bezopasna za zdravlje i okoliš, piše Dom i dizajn.

Važno je odmah reagovati kada primijetite crnu plijesan kako biste osigurali higijensko i sigurno korištenje vaše kupaonice.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...