Taksista iz BiH kažnjen s 12.200 eura radi prijevoza migranata

/

Policijski službenici Policijske postaje Ston su u subotu, 1. marta, u na području Stona zaustavili taxi vozilo kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH, koji je na privremenom boravku u RH. Taksist je prevozio više stranih državljana u nezakonitom prelasku te je kažnjen s 12.200 eura.

U vozilu se nalazilo više stranih državljana bez putnih isprava, za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske prešli prethodnog dana pješke, izvan mjesta namijenjenog za prelazak državne granice, saopćila je u utorak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Potom su putem mobilne aplikacije angažirali spomenutog taxi vozača koji ih je trebao prevesti do Splita.

– Zbog počinjenja prekršaja “Pomaganje državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku, tranzitu i boravku”, okrivljenik 38-godišnji državljanin BiH, uz Optužni prijedlog doveden je na Općinski sud u Dubrovniku gdje je novčano kažnjen iznosom od 12.200 eura, dok se prema stranim državljanima proveo postupak u skladu s Zakonom o strancima – navode iz policije, piše Avaz.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Da li treba da dođe do spuštanja dobne granice krivične odgovornosti sa 14 na 12 godina…

Krivična odgovornost djece. Pitanje je koje je aktuelno još...

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Direktor srbijanskog Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila...

Da li je vakcinacija djece izbor roditelja ili zakonska obaveza?

Dok roditelji sve manje vakcinišu svoju djecu, zdravstveni radnici...

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine...