Vratila se zima: Snijeg pada i u Tešnju

/

Mart nam je danas nakratko pokazao i svoju hladniju stranu. Osjetno je zahladnilo uz pojačan sjeverac. Snijeg je zabijelio mnoge brdsko-planinske dijelove preko 500mnv, dok je kratkotrajnog pahuljanja bilo i u pojedinim nizinama.

Nakon što je su se sniježne pahulje jučer pojavile u Zagrebu, od jutros su se mogle vidjeti u brojnim bh. gradovima, a jedan od njih je i Tešanj.

Ovako je zima izgledala u Tešnju u 2018. godini

Još jučer temperature su dosezale do 25°C, što nam jasno dočarava prevrljivost marta. Hladna fronta uz padavine trenutno zahvata veći dio zemlje. U narednim satima dodatno će se intenzivirati duž centralnog pojasa Bosne i u Hercegovini uz lokalno grmljavinu.

Uporedo, u Krajini padavine polako prestaju i slabe. Prestanak padavina u drugom dijelu dana očekuje i ostatak zemlje, najkasnije jug i istok zemlje u večernjim satima.

Sutra znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo lokalno poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima. U jutarnjim satima lokalno slab mraz a danju već polako toplije. Od utorka se vraćamo južini uz osjetno zatopljenje. U zadnjim danima marta idemo prema 30°C.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...

Vozači, oprez: Evo gdje možete očekivati radarske kontrole!

Kako stoji na stanici Bihamk-a za danas su najavljene...