Vratila se zima: Snijeg pada i u Tešnju

/

Mart nam je danas nakratko pokazao i svoju hladniju stranu. Osjetno je zahladnilo uz pojačan sjeverac. Snijeg je zabijelio mnoge brdsko-planinske dijelove preko 500mnv, dok je kratkotrajnog pahuljanja bilo i u pojedinim nizinama.

Nakon što je su se sniježne pahulje jučer pojavile u Zagrebu, od jutros su se mogle vidjeti u brojnim bh. gradovima, a jedan od njih je i Tešanj.

Ovako je zima izgledala u Tešnju u 2018. godini

Još jučer temperature su dosezale do 25°C, što nam jasno dočarava prevrljivost marta. Hladna fronta uz padavine trenutno zahvata veći dio zemlje. U narednim satima dodatno će se intenzivirati duž centralnog pojasa Bosne i u Hercegovini uz lokalno grmljavinu.

Uporedo, u Krajini padavine polako prestaju i slabe. Prestanak padavina u drugom dijelu dana očekuje i ostatak zemlje, najkasnije jug i istok zemlje u večernjim satima.

Sutra znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo lokalno poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima. U jutarnjim satima lokalno slab mraz a danju već polako toplije. Od utorka se vraćamo južini uz osjetno zatopljenje. U zadnjim danima marta idemo prema 30°C.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Dobojska obilaznica na koridoru 5c biće gotova krajem 2025.

U dijelu koridora 5c kroz Republiku Srpsku oko dobojske...

27 kilograma zlata za Dom kulture u Tešnju: Priča o Safetu Hadžihasiću

Grad Tešanj je između 1463. i 1521. godine, prelazio...

Tešanj tokom noći pogođen nizom teških krađa: Ovo su detalji policijske istrage

Građani Tešnja su nas rano jutros obavijestili o pet...

Sinoć u Tešnju opljačkano pet poslovnih objekata

Prema informacijama koje smo dobili od naših sugrađanja, sinoć...