Doboj Jug: Potpisani ugovori – podrška za 13 projekata i 2 mikrobiznisa

/

U općini Doboj Jug. jučer je održana svečana ceremonija potpisivanja i dodjele čekova neformalnim grupama koje su ispunile preduslov za dobijanje granta i realizaciju projekata od izuzetnog značaja za zajednicu.

Ukupno je podržano 13 projekata i 2 mikrobiznisa, sa ukupnim utroškom sredstava od 36.800 KM za projekte i 4.000 KM za mikrobiznise. Ova sredstva će biti namijenjena za realizaciju raznih projekata koji će doprinijeti razvoju i poboljšanju kvaliteta života u zajednici. Ukupan iznos traženih sredstava od strane neformalnih grupa iznosio je 52.200 KM.

Općina Doboj Jug i fondacija Mozaik su se pobrinuli da se dodatnih 5.400 KM osigura za realizaciju svih projekata koji su pristigli na adresu Omladinske banke Doboj Jug. Ova dodatna podrška pokazuje predanost lokalne zajednice i institucija u ostvarivanju ciljeva koji su od važnosti za sve građane.

“Na kraju, želim se zahvaliti Općini Doboj Jug, fondaciji Mozaik i svim neformalnim grupama na uloženom trudu i angažmanu. Ovo je sjajan primjer kako zajedničkim naporima možemo graditi bolju budućnost i osigurati da naša zajednica bude “Mjesto ugodnog življenja”,” – naveli su iz Omladinske banke Doboj Jug.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Podijeljeni interesi: SDA u Općoj bolnici Tešanj osujetila kadrovsko rješenja stranke NAPRIJED

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora JU Opće Bolnice Tešanj,...

Firma Kalim profil prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

Firma Artizan Company prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

PUTNIKOVO BRDO-MEDAKOVO: Gradi se dionica vrijedna više od 300 miliona KM

Izgradnja dionice duge 8,5 kilometara Putnikovo Brdo – Medakovo...