Doboj Jug: Potpisani ugovori – podrška za 13 projekata i 2 mikrobiznisa

/

U općini Doboj Jug. jučer je održana svečana ceremonija potpisivanja i dodjele čekova neformalnim grupama koje su ispunile preduslov za dobijanje granta i realizaciju projekata od izuzetnog značaja za zajednicu.

Ukupno je podržano 13 projekata i 2 mikrobiznisa, sa ukupnim utroškom sredstava od 36.800 KM za projekte i 4.000 KM za mikrobiznise. Ova sredstva će biti namijenjena za realizaciju raznih projekata koji će doprinijeti razvoju i poboljšanju kvaliteta života u zajednici. Ukupan iznos traženih sredstava od strane neformalnih grupa iznosio je 52.200 KM.

Općina Doboj Jug i fondacija Mozaik su se pobrinuli da se dodatnih 5.400 KM osigura za realizaciju svih projekata koji su pristigli na adresu Omladinske banke Doboj Jug. Ova dodatna podrška pokazuje predanost lokalne zajednice i institucija u ostvarivanju ciljeva koji su od važnosti za sve građane.

“Na kraju, želim se zahvaliti Općini Doboj Jug, fondaciji Mozaik i svim neformalnim grupama na uloženom trudu i angažmanu. Ovo je sjajan primjer kako zajedničkim naporima možemo graditi bolju budućnost i osigurati da naša zajednica bude “Mjesto ugodnog življenja”,” – naveli su iz Omladinske banke Doboj Jug.

Povezani postovi

Tešanj danas posjetio Elmedin Konaković

Danas, sa početkom u 16 sati, u prostorijama Udruženja...

Saobraćajna nesreća u Kraševu, napravio se ogroman zastoj

Kako nam javljaju naši čitatelji, došlo je do lakše...

Firma Glück Norm prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

Šok za Mehmedovića, Šišić ostaje u SDA

Osnivanjem novog političkog projekta “NAPRIJED” nekadašnjeg prvog čovjeka SDA...