Općina Doboj Jug odobrila sufinansiranje troškova liječenja i lijekova

/

U skladu s Odlukom Općinskog načelnika, Komisija za dodjelu novčane pomoći za sufinansiranje dijela troškova liječenja i nabavke lijekova u 2023. godini provela je pregled pristiglih zahtjeva. Nakon pažljivog uvida, Komisija je utvrdila da je na adresu Općine Doboj Jug pristiglo 23 zahtjeva unutar predviđenog roka.

Prema procjeni Komisije, 15 podnositelja zahtjeva ispunilo je kriterije propisane Javnim oglasom. U skladu s tim, Komisija je predložila Općinskom načelniku da donese Rješenja o odobravanju ili odbijanju zahtjeva za dodjelu jednokratne pomoći u svrhu liječenja i nabavke lijekova. Ova preporuka temelji se na članku 4. Odluke o raspodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje dijela troškova liječenja i nabavke lijekova u 2023. godini.

Ovim postupkom, Općina Doboj Jug nastavlja s pružanjem podrške građanima u teškim trenucima, osiguravajući im financijsku pomoć za liječenje i nabavku lijekova u skladu s propisanim kriterijima i procedurama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...