Poznat identitet osumnjičenih za ubistvo Danke, fotografija Branislava Jankovića greškom objavljena

/

ISPRAVAK – 09.05.2024.

Portali, među njima i ZOS radio su objavili su 04. aprila 2024. godine fotografiju navodno dvojice osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić, no ispostavilo se da jedna od osoba na njoj (čovjek u žutoj jakni, lijevo) nije osumnjičen, niti ima bilo kakve veze s ubistvom. Na fotografiji je Branislav Janković koji, igrom slučaja, ima isto prezime kao jedna od osumnjičenih i prema podacima s njegovog Facebook profila, živi u istom selu Zlot, kao i jedan od osumnjičenih.

pogresna fotografija
Screenshot izvornog članka objavljenog na Fokusu. Osoba na slici (lijevo, u žuto-crnoj jakni) nije osumnjičeni, niti se dovodi u bilo kakvu vezu s ubistvom djevojčice Danke Ilić. Na slici je Branislav Janković, a ne osumnjičeni S. Janković.

Policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Telegraf je objavio njihove fotografije, no ispostavilo se da na jednoj od njih (osoba u žuto-crnoj jakni, lijevo) nije osumnjičena, niti ima bilo kakve veze s ubistvom.

Kako piše Telegraf osumnjičeni su jučer dovedeni u Banjsko Polje kako bi pokazali gdje su bacili tijelo. Tijelo djevojčice još nije nađeno.

Detalji zločina

Djevojčicu su udarili kolima, tijelo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju. Njeno tijelo su, navodno, prekrili smećem. Sumnja se da je djevojčica bila živa, a oni pijani.

-Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu – kaže izvor Telegrafa.

Inače, S. Janković je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika 26. marta ove godine udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dragijevićem tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta.

Foto: Telegraf.rs Pogrešna fotografija! Osoba na slici (lijevo, u žuto-crnoj jakni) nije osumnjičeni, niti se dovodi u bilo kakvu vezu s ubistvom djevojčice Danke Ilić. Na slici je Branislav Janković, a ne osumnjičeni S. Janković.
Janković se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a Dragijević pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13,52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

-Janković se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je – navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13,45 sati u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FUP uhapsio muškarca: Prijetio ženama da će objaviti njihove privatne fotografije

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su uhapsili muškarca...

Hapšenje u Šijama nakon napada na službenike Općinskog suda u Tešnju

Prema informacijama iz MUP ZDK u mjestu Šije općina...

Tešanj: Ukradeno gorivo iz radne mašine

Prema informacijama iz MUP-a ZDK  dežurnom policijskom službeniku Policijske...

Doboj: Lišena slobode dva lica iz Tešnja zbog izvršena tri krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice...