Policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug oduzeli predmete koji potiču iz više krivičnih djela

/

Policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug vršeći prikupljanje operativnih saznanja o izvršiocima krivičnih djela izvršenih na području općine Tešanj i Usora, a koji se odnose na “Teške krađe” u radne mašine koje su angažovane na izgradnji koridora Vc, slobode su lišili dva lica, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela.

Naime, dana 04.04.2024. godine u 11,00 sati, u ulici Lovačka, u mjestu Mravići, općina Doboj Jug u neposrednoj blizini putničkog motornog vozila, marke “Mercedes” i putničkog motornog vozila, marke “VW Passat” policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug su zatekli lica Š.V., rođen 2001. godine iz Doboj Juga i T.A., rođen 2000. godine iz Usore. Izvršenim pregledom u putničkom motornom vozilu, marke “Mercedes” pronađeni su predmeti koji potiču iz više krivičnih djela izvršenih na području općine Tešanj i Usora, a radi se o osam akumulatora, šest plastičnih kanistera u kojim se nalazilo dizel gorivo, dva para registarskih tablica od vozila, auto kasetofon, crijevo za otuđenje goriva, razni alat i drugi predmeti. Izvršenim pregledom putničkog motornog vozila, marke “VW Passat” u istom je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Pronađeni predmeti su oduzeti, a lica Š.V. i T.A. su lišena slobode i sprovedena u službene prostorije Policijske stanice Doboj Jug, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Istog dana navedena lica su predata policijskim službenicima Policijske stanice Tešanj na daljnju obradu, uz upoznavanje dežurnog tužioca. Tokom kriminalističke obrade osumnjičena lica Š.V. i T.A. su u potpunosti priznali izvršenje pet krivičnih djela koja su izvršena na području općine Tešanj i Usora, te jednog krivičnog djela na području općine Doboj Jug.

Nakon kompletiranja dokumentacije protiv navedenih lica Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...