Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

/

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku, koju je zatim zakopao na deponiji, a naknadno i premjestio. Istinitost njihovog priznanja je teško provjeriti s obzirom na to da policija ne može da pronađe tijelo Danke, za koje osumnjičeni ne žele otkriti gdje se nalazi. Dejan, koji je priznao ubistvo, kaže kako se ne sjeća gdje je tijelo ostavljeno.

Pronalazak tijela i njegova obdukcija bi umnogome pomogla za tačno objašnjavanje onoga što se dogodilo, a osim toga bio bi to čvrst dokaz u sudskom postupku protiv osumnjičenih, koji bi ih vjerovatno doveo do dugogodišnje zatvorske kazne. Naime, da bi djelo moglo biti osuđeno kao teško ubistvo potrebno je utvrditi da li je Danka bila živa nakon što je udarena automobilom. U suprotnom, to bi moglo biti teško djelo protiv sigurnosti u saobraćaju.

Teško ubistvo može biti okvalifikovano i ukoliko dođe do priznanja, međutim jedan od osumnjičenih Srđan se brani šutnjom.

Advokat iz Srbije Vladimir Terzić objašnjava da je za teško ubistvo propisana doživotna kazna zatvora, a u slučaju saradnje, kod ovakvog ubistva bi to moglo biti smanjeno na 10-20 godina. No, navodi kako osumnjičenima najviše odgovara da se ne utvrdi teško ubistvo jer bi kazna bila znatno manja.

Policija je u potrazi za Dankom pregledala deponiju, Lazarevu pećinu, koja se nalazi kod sela Zlot, odakle su osumnjičeni. Pregledani su brojni bunari, septičke jame, šume, kanjon i sva mjesta duž Zlotske rijeke, gdje su osumnjičeni mogli ostaviti Danku.

“U toku je nastavak pretrage jame iznad kanjona, duboke 70 metara”, saopćio je MUP Srbije jutros.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donijelo naredbu za obdukciju pokojnog Dalibora, brata osumnjičenog Dejana, koji je u ranim jutarnjim satima u nedjelju, preminuo u Policijskoj uprabi u Boru.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...