Vlada FBiH: Transfer Agenciji za privatizaciju u FBiH 800 hiljada KM

/

Vlada Federacije BiH donijela je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, u ponedjeljak Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovom federalnom ministarstvu u budžetu FBiH za ovu godinu „Transfer Agenciji za privatizaciju u FBiH za pokriće viška rashoda nad prihodima iz prethodnih godina i osiguranje tekuće likvidnosti“, u iznosu od 800.000 KM.

Također, Vlada je donijela i Odluku o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje Ugovora o dodjeli ovih grant sredstava između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Agencije za privatizaciju u FBiH, navodi se u priopćenju Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Za potpisivanje ovog ugovora ovlašten je federalni ministar energije, rudarstva i industrije, a za realizaciju Odluke zadužena su federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije, te finansija, kao i Agencija za privatizaciju u FBiH, svako u okviru svoje nadležnosti.

Kako je navedeno u Programu, odluka o dodjeli sredstava je rezultat nastojanja Vlade za pronalaženje pomoći Agenciji za privatizaciju u FBiH za nastavak rada ove agencije. Sredstva će biti alocirana na račun Agencije nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli grant sredstava, a kojim će biti precizno definirana prava i obaveze potpisnika ugovora.

S ciljem kontrole utroška sredstava, Federalno ministarstva energije, rudarstva i industrije će formirati komisiju za kontrolu namjenskog utroška sredstava. Korisnik je dužan dostaviti svu potrebnu dokumentaciju s ciljem pravdanja namjenskog utroška sredstava, u skladu sa Programom i potpisanim ugovorom. Obje današnje odluke stupaju na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama FBiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U BiH zaposlene 852.921 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji i trgovini

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, u...

Za izgradnju cesta odobreno 22 miliona maraka

Vlada Federacije BiH usvojila je na prijedlog Federalnog ministarstva...

Utvrđen prijedlog zakona o advokaturi FBiH

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas na prijedlog Federalnog...

Zbog vlasti, dobojski student se stide svog grada

U sjeni "velikih" političkih tema i manipulacija krije se...