Vlada FBiH: Transfer Agenciji za privatizaciju u FBiH 800 hiljada KM

/

Vlada Federacije BiH donijela je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, u ponedjeljak Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovom federalnom ministarstvu u budžetu FBiH za ovu godinu „Transfer Agenciji za privatizaciju u FBiH za pokriće viška rashoda nad prihodima iz prethodnih godina i osiguranje tekuće likvidnosti“, u iznosu od 800.000 KM.

Također, Vlada je donijela i Odluku o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje Ugovora o dodjeli ovih grant sredstava između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Agencije za privatizaciju u FBiH, navodi se u priopćenju Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Za potpisivanje ovog ugovora ovlašten je federalni ministar energije, rudarstva i industrije, a za realizaciju Odluke zadužena su federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije, te finansija, kao i Agencija za privatizaciju u FBiH, svako u okviru svoje nadležnosti.

Kako je navedeno u Programu, odluka o dodjeli sredstava je rezultat nastojanja Vlade za pronalaženje pomoći Agenciji za privatizaciju u FBiH za nastavak rada ove agencije. Sredstva će biti alocirana na račun Agencije nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli grant sredstava, a kojim će biti precizno definirana prava i obaveze potpisnika ugovora.

S ciljem kontrole utroška sredstava, Federalno ministarstva energije, rudarstva i industrije će formirati komisiju za kontrolu namjenskog utroška sredstava. Korisnik je dužan dostaviti svu potrebnu dokumentaciju s ciljem pravdanja namjenskog utroška sredstava, u skladu sa Programom i potpisanim ugovorom. Obje današnje odluke stupaju na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama FBiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zbunjujuća statistika: U BiH sve manje građana, a sve više birača?

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, u Bosni...

Komisija za borbu protiv korupcije zakazala javna saslušanja, zašto je pod lupom Institut za mjeriteljstvo BiH

Komisija za borbu protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i...

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...