Samira Avdić i Ajla Žujo Demirović: Pionirke industrijskog marketinga i ključna poveznica marketara i inžinjera

/

U Bosni i Hercegovini, dva imena postaju sinonim za inovaciju i promjene u industrijskom marketingu – Samira Avdić i Ajla Žujo Demirović. Kroz svoje poslovne poduhvate, ove žene su uspjele transformisati pejzaž industrije i proizvodnje, postavljajući nove standarde i otvarajući puteve za buduće generacije.

Njihova priča o uspjehu započela je u Tešnju prije nekoliko godina, gdje su organizovale prve događaje i konferencije, ostajući lojalne tešanjskim privrednicima i uvijek pronalazeći načine da podrže njihove potrebe. I uvijek sve s osmijehom i lakoćom koja dolazi s ljubavlju prema ovom poslu.

Djelujući u sklopu Bravaria Industrial Marketing agencije, koja je ujedno i prva registrirana marketinška agencija u BiH sa isključivim fokusom na industrijski sektor, Ajla i Samira znaju svoj fah.

Ajla Žujo Demirović i Samira Avdić / Forbes BiH

Marketari i inženjeri su odlučili da se udruže i naprave odličnu priču kreirajući platformu, koja je konceptualno sama po sebi već argument specifičnosti i jedinstvenosti na bosanskohercegovačkom, ali i regionalnom tržištu.

Specijalizirana je ovo B2B platforma koja pruža usluge strateškog marketinga za industrijski sektor, koji zahtjeva punu pažnju, sposobnost i stručnost onih najboljih u strategiji i izvršenju.

Samira i Ajla i njihovi saradnici razumiju izazove sa kojima se proizvodne kompanije suočavaju, poput složenih procesa nabave, dugih prodajnih ciklusa, specifične ciljne publike ili kreiranja upečatljivih kampanja od proizvoda koji nisu estetski ugodni.

Bravaria Industrial Marketing / Foto: Bravaria

Kao što je industrija baza i mjesto gdje se spajaju vizije i ideje, tako je i Bavaria mjesto ideja i vizija, ona koja će kroz specijalizirane i specificirane marketinške usluge biti benefitna po industrijski sektor.

Na početku svog putovanja, Samira Avdić i Ajla Žujo Demirović suočile su se sa izazovom kako da pretvore svoje ideje i vizije u stvarnost. Međutim, istražujući tržište i razumijevajući potrebe ciljane publike, ove vizionarke su prepoznale Tešanj kao idealno polazište za svoje ambiciozne projekte.

Naša ideja se rodila u Tešnju, iako naši saradnici dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine. Ja sam Srebreničanka, a Ajla je naša Hercegovka. Naša porodica su naši ljudi, a na konferencijama takav pristup imamo i s klijentima”, rekla je za Forbes BiH Samira Avdić, CEO kompanije Bravaria.

Samira Avdić, diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, osnovala je agenciju BIM (Bravaria Industrial Marketing) na inicijativu kolega inženjera. Rekla nam je da je postojao jaz između marketara i inžinjera. Sa fokusom na promišljeno djelovanje i umrežavanje predstavnika proizvodno-industrijsko-tehnološkog sektora Bosne i Hercegovine i regiona, BIM postaje nezaobilazan servis poslodavcima, zaposlenicima i društvu u cjelini.

Sa druge strane, Ajla Žujo Demirović, novinarka poslovno-stručnog portala PIT.ba, svojim radom na ovoj platformi posvećenoj sektorima proizvodnje, industrije i tehnologije, igra ključnu ulogu u dokumentovanju inovacija i promjena u ovim sektorima. Njena misija je pričati priče koje su motor društva i razvoja, pružajući prostor za inspiraciju i razmjenu ideja.

Bravaria

Ove godine, Avdić i Demirović su odlučne u svojoj namjeri da prošire svoj uticaj i doprinos industriji kroz seriju događaja planiranih ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u zemljama poput Srbije, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Hrvatske. Kalendar događaja koji su kreirali obećava koristiti mnogima u industriji, donoseći nove perspektive, ideje i mogućnosti za poslovni razvoj.

Dodatna povezanost Samire Avdić sa Tešnjom se ogleda i u njenom osnivanju Asocijacije poslovnih žena BiH, koju su zajedno osnovale žene liderke iz Tešnja, dodatno jačajući mrežu poslovnih prilika i podršku među ženama u biznisu.

Samira Avdić i Ajla Žujo Demirović, svaka na svoj način, predstavljaju inspiraciju i pokretačku snagu iza promjena koje su neophodne za napredak industrijskog sektora Bosne i Hercegovine. Njihov rad nije samo o stvaranju poslovnih mogućnosti, već i o stvaranju zajednice koja se oslanja na inovaciju, saradnju i održiv rast, izvještava Forbes.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U FBiH vrijednost prodaje i otkupa poljoprivrednih proizvoda 106,8 miliona

Ukupna vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća...

CIK-u odobreno dodatnih 4,17 miliona KM za Lokalne izbore 2024.

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine danas je...

Od 142 načelnika u BiH samo su dva mlađa od 30 godina

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani...

Aero klub JMB Aircraft Germany na sarajevskom aerodromu

Članovi njemačkog aero kluba JMB Aircraft Germany sa 15...