Tešanj danas posjetio Elmedin Konaković

/

Danas, sa početkom u 16 sati, u prostorijama Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, održan je sastanak članova Upravnog odbora Udruženja i Ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

Predsjednica Udruženje Saća Prnjavorac kazala je kako je tema današnjeg sastanka između ostalog bila i organizacija 18. Međunarodnog sajma privrede.

“Udruženje privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj danas je održalo sastanak sa Ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem. Tema današnjeg sastanka bila je aktuelna privredna problematika, sa kojom se privrednici svakodnevno susreću, kao i o mogućnostima povoljnijeg poslovnog ambijenta za realni sektor. Razgovarali smo i o održavanju 18. Međunarodnog sajma privrede Tešanj – BiH 2024, , koji će se održati od 25.-28. septembra.”

Medijima se obratio Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, koji kaže da su ovakvi sastanci razmjena informacija u dva smijera, te da na ovakav način se lakše mogu saznati problemi privrednika i pronaći rješenja.

“Naši učestali kontakti sa privrednicima su koncept koji živim otkako se bavim politikom. Ta razmjena informacija je korisna u dva smjera, nama, jer čujemo šta su trenutni problemi, izazovi, šanse, prilike, i onda, naravno, imamo mogućnost da kao vlast, ne samo ministarstvo na čijem sam čelu, nego kroz cijeli taj sistem pomognemo onima koji hrane taj sistem, plaćajući doprinose i druge pripadajuće budžete s kojima kasnije vlasti raspolažu”, kazao je Konaković i dodao:

“Ovdje je stvarno svaki put dobro doći, osim što se napunimo dobrom energijom, čijemo jako puno svijetlih primjera onoga što u BiH nedostaje, a to su te pozitivne priče, ali isto tako imamo i neku realniju sliku o trendovima, kretanjima, šansama, prilikama, koje BiH ima. Tešanj je posebno prepoznat, ne samo u našoj zemlji, nego i mnogo šire, kada je riječ o razvoju privrede, tako da svaka razmjena informacija nam dobro dođe. Danas smo čuli neke informacije koje će pomoći i da kroz resorno Ministarstvo koje se tiče diplomatije ima nadležnost, ali i druge nivoe vlasti poput Federalnog nivoa, da napravimo neke iskorake kako bismo olakšali poslove a time i stvorili preduslove za još veće uplate doprinosa u državne budžete.”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma SAJO PLAST prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica" sudjelovala...

Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno...

Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...