Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

/

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo nepoznatog čovjeka, koje se desilo prije dvije godine. 

Naime, desetogodišnjak je bio ispitivan zbog prijetnjih ubistvom drugu iz razreda, da bi tom prilikom toga priznao i ubistvo.

Prema zakonima ove savezne države, dječak ne može biti optužen za zločin jer je u vrijeme kada je počinio ubistvo imao manje od 10 godina, prenosi CBS News.

Kako je navedeno, dječak je dao informacije istražiteljima o ubistvu, a navodno je riječ o 32-godišnjaku Brendonu O'Kvinu Rasberiju, kojeg je ubio 18. januara 2022. godine.

Dječak je dodao da je prije toga bio u posjeti svom djedu u parku za kampere, gdje je i Rasberi živio, te da je uzeo djedov pištolj, ušao u kombi koji je pripadao Rasberiju, pucao u njega i ubio ga.

Također, naveo je da nije prije toga vidio Rasberija i da on nije uradio ništa što bi ga naljutilo.

Pištolj je pronađen u zalagaonici u obližnjem gradu, ali zbog činjenice da je dječak imao manje od 10 godina kad je počinio zločin, ne može biti optužen za ubistvo.

Dječak je optužen u vezi sa prijetnjom upućenom drugu iz razreda i nalazi se u maloljetničkom pritvoru, gdje čeka početak suđenja.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Iz kamiona ukradeno gorivo

Prema informacijama MUP-a ZDK, u toku noći 22/23.05.2024. godine,...

Teslić: Prilikom pretresa pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.05.2024. godine, lišili su...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gradačca poginuo pješak

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Gradačca u...

Maglaj: Prevarom na internetu ženi ukraden novac

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, u službene prostorije...