Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

/

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine, već su u punom jeku. Stranke s odborima u Tešnju aktivno se pripremaju, smišljaju planove i strategije te raspravljaju o potencijalnim koalicijama i zajedničkim nastupima.

Nezvanična  informacija ukazuje na dogovor između Stranke za BiH i Demokratske fronte (DF) o zajedničkom nastupu i izradi liste za nadolazeće izbore.

TROJKE su dobile direktivu sa vrha da moraju imatu zajedničkog kandidata za načelnika u Tešnju, što će na terenu malo teže ići zbog antagizama između lokalnog SDP-a i NAŠE STRANKE.

Ambiciozni projekt stranke NAPRIJED, iako je bio pompezno najavljen, započeo je s polovičnim ili čak neuspjelim rezultatom. Stoga, jedna od strategija kojom se nadaju osigurati privid uspjeha i mogućnost preuzimanja vlasti jest formiranje zajedničkog kandidata za načelnika općine, bilo s SDP-om ili svim strankama TROJKE. Svjesni su da samostalno neće postići značajniji uspjeh te da je njihov glavni cilj, poraziti aktualnog načelnika Općine Tešanj, Suada Huskića iz SDA, tek pusta želja.

Manje stranke ostaju u prikrajku sa svojim malim planovima. Za sada je izgledno da Platforma za progres i SBB neće sudjelovati na izborima zbog svojih unutarnjih problema. Naime, vijećnici tih stranaka prešli su u NIP (Emir Galijašević iz Platforme) i SDA (Amir Piro iz SBB-a).

Stranka SNAGA NARODA već je iznijela ime svog nositelja liste, mladog uspješnog poduzetnika, Damira Numića.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Andrej Kajić je HDS-ov kandidat za načelnika Žepča

Općinski odbor Hrvatskog demokratskog saveza izabrao je Andreja Kajića...

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...