Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

/

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako smo to već pisali, počele još prošle godine. U Tešnju se za kandidata za načelnika spominje nekoliko imena.

Pored imena Ermina Salkičević (SDP), koja je trenutno u državnom parlamentu BiH, kao kandidat SDP-a se spominje i Danijel Pašić, doskorašnji ministar u Vladi ZE-DO kantona. Kao kandidat za načelnika bi se mogao pojaviti i vijećnik Naše stranke energični Nermin Deljkić, ali i humanitarac Amir Šaranović, aktuelni vijećnik A-SDA u Općinskom vijeću
Tešanj.

Projekat doskorašnjeg lokalnog moćnika stranka NAPRIJED još uvijek kalkuliše, ako izađu sami sa imenom za načelnika, znaju u startu da gube, ako podrže SDA onda još više gube na svom vlastitom političkom projektu. Ukoliko bi išli sa strankama Trojke, to bi bilo najrealnije i na jedan način izlazna strategija, ali neće izgleda Trojka da ide sa njima.

Izgledno je i da će lokalni NiP i lokalni ogranak SNAGE NARODA imati podršku zajedničkom kandidatu. SDA Tešanj ide nasigurno sa aktuelnim načelnikom Suadom Huskićem, po principu “Tim koji dobija se ne mijenja”, a sam Huskić je dobijao vise glasova od svoje stranačke SDA liste za Općinsko vijeće Tešanj.

Realno je očekivati da se opozicija više skoncetriše na liste za vijećnike.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...