U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

/

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo, nezvanično saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Helić je uhapšena s još 22 osobe.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPA-om i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH relizovala je akciju kodnog naziva ‘Black Tie 2’ s ciljem dokumentovanja krivičnog djela Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom Pranje novca, krivičnog djela Davanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Zloupotreba ovlaštenja, Primanje dara ili drugog oblika koristi i krivičnog djela Odavanje tajnih podataka”, saopćeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U okviru predmeta ‘Black Tie 2’ prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u aktivnostima koje se provode međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europol.

Iz MUP-a su naveli da je među uhapšenim i A.H., rođena 1995. godine u Gračanici, iz Sarajeva.

Na linku OVDJE možete pročitati inicijale svih uhapšenih.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...