Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje za prvi maj

/

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme sa slabim vjetrom promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretaće se od deset do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

U utorak sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni, jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 °C.

Bh. meteorolozi su, podsjećamo, ranije najavili da nas za prvomajske praznike očekuje djelimično sunčano i nestabilno vrijeme.

“Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka odatle prema nama, uglavnom u poslijepodnevnim satima 1, 2. i 3. maja bi lokalno razvojem oblačnosti bilo prolazne kiše i pljuskova sa grmljavinom. Kako nas od kraja ove sedmice očekuje osjetnije zatopljenje, toplo vrijeme će se nastaviti i na početku maja uz dnevne temperature većinom između 22 i 27 °C”, objavljno je na Facebook stranici BHMeteo.

Na vremenske (ne)prilike koje su iza nas, osvrnuo se poznati bh. meteorolog Nedim Sladić:

“Imali smo uistinu vrlo nagli pad temperature zraka sredinom aprila mjeseca uslovljen prodorom osjetno hladnije zračne mase sa sjevera, a hladni period traje i dalje. Iako kriterij za hladni val nije uspostavljen (tj. 5 ili više dana zaredom da je srednja temperatura zraka za 5 °C niža od uobičajenih vrijednosti), april je potvrdio po njemačkoj poslovici “da može da radi što mu je volja”. Ujedno, ovo je najduži period hladnog vremena koji smo imali u dosadašnjem toku godine i stoga itekako vrijedan za istaknuti.

Izvor: Oslobođenje

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...

Potraga sa rudarom Asimom Šehanovićem ušla u četvrti dan

U toku je četvrti dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem,...

Građani BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...

Snižena cijena peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno...