Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

/

Vlada Federacije BiH usvojila je danas na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Odluku o Programu utroška sredstava Kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta u iznosu od 22.000.000 KM. Korisnici transfera su kantoni, gradovi, općine i fondovi (kantonalne direkcije/uprave za ceste) u Federaciji BiH, a svrha predmetnog transfera je poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u cestovnom prometu regionalnih, lokalnih cesta, te gradskih i općinskih ulica.

Dio ovih sredstava se nalazi na posebnom računu za upravljanje razvojnim sredstvima za implementaciju sredstava namijenjenih za finansiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa, a ostatak potrebnih sredstava će se osiguravati sukcesivno u skladu sa potrebama za realizaciju projekata.

Raspodjela sredstava vršit će se na osnovu provedenog javnog poziva, a bit će dodjeljena korisnicima sredstava u skladu sa odobrenim projektima, a na temelju podnesenih zahtjeva na javni poziv koji će raspisati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Javni poziv za dodjelu ovih sredstava objavit će se na službenoj web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te najmanje u dva dnevna lista velikog tiraža.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pad proizvodnje struje: Iskopano manje uglja u odnosu na mart

U odnosu na isti mjesec prošle, proizvodnja električne energije...

Iznijeli su novi zahtjev: Hoće li penzionerima u FBiH biti isplaćeno po 100 i 200 KM?

Penzioneri u Federaciji BiH ne odustaju od borbe za...

Bećirović sa primanjima od blizu 6500 KM skoro duplo više zarađuje od Vučića

Polemike o visini plaća političara u Bosni i Hercegovini...

170.000 mina još uvijek čeka da bude pronađeno

Ispred Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu danas je održana...