Svečano okončanje prvog “KOPRIVCI OPEN” šahovskog turnira uz nagrade, emotivne trenutke i podršku lokalne zajednice

/

Juče je završeno prvo šahovsko prvenstvo “KOPRIVCI OPEN” petim i posljednjim kolom. Kolo je počelo u 13 sati, a sve partije su završene do 16:30.

U petom kolu se vidio konačan ishod u uzbudljivoj borbi za drugo i treće mjesto između Ramiza Alijina, Sabira Lutvina i hadžije Nihe Hasanova!

Također, uočila se završnica tabele u kojoj su se nadmetali Bege Mujagin, Asim Tehvidin i Rifet Pašin, pri čemu je iskustvo Bege Mujagin-a i smirenost Asima Beše prevagnula!

Juče su svi prisutni osjetili pobjedu. Nakon sedam mjeseci druženja i odvajanja slobodnog vremena, stvorili se nezaboravna uspomena kroz organizaciju svečanog proglašenja pobjednika i dodjelu nagrada koja je započela u 17 sati!

Posebno emotivan trenutak bio je dolazak i prisustvo mladih šahista Fuada Hodžića iz Tešnja, Kermina Mujkanovića iz Jelaha i Ensara Softića iz Karadaglija, koji su osvojili medalje na federalnim takmičenjima!

Svečanost su uveličali načelnik Općine Tešanj, mr. sci. Suad Huskić, i referent u Službi za društvene djelatnosti i opću upravu Hasan Plančić, uz napomenu da je Općina Tešanj podržala prvo šahovsko prvenstvo!

Također, prisustvovali su predstavnici glavnog sponzora kompanije “HIFA OIL”, Jakub i Ferida Roša, kompanije “Alpina Bromy” Sinan Roša, te Haris Sejdić, vlasnik kompanije “DANIJAL’ S”, i direktorica “ZOS” radija, Amela Sejdić!

Svečanosti je prisustvovao i Senad Pilav, član Asocijacije diplomiranih studenata i njihovih profesora Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

Ispred domaćina MZ Karadaglije, prisustvovali su Naim Bahtić, predsjednik Savjeta, Salih Kalabić, sekretar, i Nihad Halilović, u svojstvu predsjednika Skupštine i sudionika prvenstva.

Kompanija HIFA OIL je za sve učesnike obezbijedila nagrade u vidu reklamnog materijala i vaučere za gorivo, kao i nagrade za prvo, drugo i treće mjesto u obliku vaučera za gorivo, koje je uručio Jakub Roša kao predstavnik kompanije!

Nagrade za prvo, drugo i treće mjesto ispred kompanije Alpina Bromy uručio je Sinan Roša,  obuća visokog kvaliteta iz njihovog asortimana!

Nagrade iz kompanije “BONTEX” Maglaj uručila je Amela Sejdić, košulje izvanrednog kvaliteta njihovog proizvodnog asortimana!

Za kraj, svi prisutni su se pobrinuli za veselu i opuštenu atmosferu uz zabavni program koji su maestralno aranžirali Hamzalija Rahmanović sa svojom harmonikom i vrsni muzičar  Ramo Džanić sa svojom gitarom!

Finalno peto kolo je medijski pokrivala lokalna TV SMART na čelu sa novinarom Halidom Fejzićem, a najavu samog događaja i praćenje istog je podržao medijski sponzor ZOS RADIO.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...