Spahija Kozlić i Almir Babajić kandidati na izborima za Gradonačelnika Zenice?

/

Predstavljanjem Andreja Kajića kao kandidata za načelnika Općine nedavno formirani Hrvatski demokratski savez ozvaničio je početak borbe za prvog čovjeka Žepča.

Radi se o diplomiranom ekonomisti i uspješnom poduzetniku, bivšem kantonalnom ministru finansija. On će na megdan Mati Zovki iz HDZ-a BiH, koji je sedam puta biran za načelnika. Većina sadašnjih članova HDS-a bila je u HDZ-u, ali je iz njega izašla zbog neslaganja sa Zovkom. Kao mogući kandidat SDA pominje se Suvad Hadžić.

U Zavidovićima u utrku za prvog čovjeka Općine će aktuelni načelnik Hašim Mujanović (Snaga naroda), Benjamin Sinanović (SDP) i najvjerovatnije Erna Merdić-Smailhodžić (SDA). U Varešu će u utrku kao nezavisni ići aktuelni načelnik Zdravko Marošević, Mirnes Ajanović će biti kandidat SDP-a, a čeka se odluka o kandidatima SDA i HDZ-a BiH.

U Tešnju će zasigurno kandidat SDA biti aktuelni načelnik Suad Huskić, a SDP-a Edina Salkičević-Dizdarević, dok se čeka ime kandidata stranke Naprijed. U Brezi je zasad siguran samo kandidat SDA, aktuelni načelnik Vedad Jusić.

U Visokom se očekuje borba između aktuelnog gradonačelnika Mirze Ganića i bivše gradonačelnice, a sada kantonalne zastupnice Amre Babić (NiP ili kao nezavisna kandidatkinja).

U Usori na prošlim izborima jedini kandidat bio je Zvonimir Anđelić (HDZ), a vjerovatno će tako biti i na ovim narednim. U Doboj-Jugu bi kandidate trebali imati SDA (aktuelni načelnik Mirnes Tukić) i SDP (Jasminka Begić). U Maglaju je kandidat SDP-a aktuelni načelnik Mirsad Mahmutagić, iz DF-a Adnan Sirovica, a SDA najvjerovatnije Erna Drnda-Čičeklić. U Kaknju će kandidate sigurno imati SDA i SDP.

Aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već tradicionalno “još nije odlučio” da li će se kandidovati, pripremajući se uveliko za izbore. Ako i odustane, Bosanskohercegovačka inicijativa će imati drugog kandidata. Izvjesno je da će kandidat SDA za prvog čovjeka grada biti univerzitetski profesor Spahija Kozlić. SDP će imati svog kandidata (spominje se Almir Babajić), dok bi kandidate mogli imati Pokret i SN. Tu je i nezavisni kandidat Hasan Kraho.

Izvor: zenit.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...

U ZDK se bilježi povećan broj zaposlenih

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, na kraju...