U martu pao promet u maloprodaji u BiH

/

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u martu 2024. godine, posmatran u tekućim cijenama zabilježio je pad od 3,0% u odnosu na februar 2024. godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) u iznosu od 3,3%, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad u iznosu od 2,2%.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u martu 2024. godine zabilježio je pad od 0,6% u odnosu na februar 2024. godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) u iznosu od 3,4%, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast u iznosu od 1,6%.

Ukupni indeks prometa trgovine na malo u BiH u mjesecu martu 2024. godine ostvario je nominalni rast od 39,8%, dok je realni rast iznosio 42,5% u odnosu na baznu (2021.) godinu.

Izvor: biznisinfo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Banke u BiH za tri mjeseca zaradile 230 miliona KM

Banke u Federaciji BiH su u prvom kvartalu ove...

Penzioneri dali rok Vladi FBiH: Navedeni ključni zahtjevi

Na adresu federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra za...

Godišnjica masakra na Tuzlanskoj kapiji

Na današnji dan 1995. godine, srpske agresorske snage s...

Rijetko koja općina u BiH bilježi veći broj živorođenih od broja umrlih

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), Odjeljenje...