Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

/

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje se održavalo u Malmeu. Njihov predstavnik Nemo s pjesmom “The Code” osvojio je 591 bod.

Pobjednik je odlučen na temelju glasova stručnog žirija i glasova publike u omjeru 50:50. Nakon glasova žirija prva je bila Švicarska odnosno njen predstavnik Nemo s pjesmom “The Code”.

Na drugom mjestu je Hrvatska sa 547 boda. Treće mjesto zauzela je Ukrajina sa 453 boda. Najgore je prošla Norveška koja se našla na samom kraju sa 16 bodova, ispred nje su Austrija i Slovenija sa 24 odnosno 27 bodova.

Nemo - The Code (LIVE) | Switzerland🇨🇭| Grand Final | Eurovision 2024

Švedska, Ukrajina, Njemačka, Luksemburg, Izrael, Litvanija, Španija, Estonija, Irska, Latvija, Grčka, Velika Britanija, Norveška, Italija, Srbija, Finska, Portugal, Armenija, Kipar, Švicarska, Slovenija, Hrvatska, Gruzija, Francuska i Austrija borile su se za pobjedu na Eurosongu.

I Nizozemska je trebala nastupati pod rednim brojem pet, ali je njihov predstavnik Joost Klein diskvalificiran nakon navodnog incidenta koji se dogodio u backstageu. Naime, Kleina je jedna žena iz produkcijske ekipe prijavila švedskoj policiji da ju je zastrašivao.

Voditeljice ceremonije finala u Malmo Areni bile su Petra Mede i Malin Akerman, dvojac koji je bio domaćin i obje polufinalne večeri, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan kraj: Doživjela nesreću na BMW-u tokom puta do popularnog ljetovališta

Žena koju su često nazivali ‘najljepšom ruskom bajkericom‘ Tatjana...

Italija: Održana osnivačka skupština džemata “Ikre” Treviso

Osnivačka skupština džemata "Ikre" Treviso, Islamska zajednica Bošnjaka u...

Divljanje na cestama: Širi se snimka iz tunela od koje se ledi krv u žilama

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena je...

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...